Palma acollirà a l'octubre el X Congrés de Comunicació Social de la Ciència

Seran tres dies de debat al voltant de temes com la comunicació d’emergències, el manteniment de la confiança del públic i l’aliança amb una publicitat responsable

El X Congrés de Comunicació Social de la Ciència se celebrarà enguany a Palma, els dies 28, 29 i 30 d’octubre. «Comunicació creativa de la ciència» és el lema d’aquest 2025, que ha inspirat un programa centrat en la recerca de canals pels quals arribar millor a la ciutadania mantenint sempre la seva confiança. Aquí en podeu consultar el programa complet i l’apartat d’inscripcions.

Palma serà durant tres dies el punt de trobada de centenars de professionals de la comunicació científica de l’Estat espanyol i d’Iberoamèrica. I serà també la seu oficial del debat entorn de temes crucials: com contar una emergència, com no perdre la confiança del públic i com «vendre» la ciència sense trair-la, etc. De fet, aquests són els temes d’algunes sessions plenàries del Congrés.

Els assistents tractaran de trobar les fórmules més efectives per guanyar-se la ciutadania, i les cercaran en la comunicació local més propera, en l’aliança amb les arts, en les peticions del públic... I seran convidats a competir en el Divulgató, dissenyant la seva activitat de divulgació somiada. El Congrés, que té lloc biennalment i va canviant d’ubicació, està també obert a persones interessades en la comunicació de la ciència.

Les sessions plenàries, els tallers, les exhibicions i les presentacions de projectes duran a Palma una diversitat de continguts que afecten l’àmbit de la comunicació científica: des del llenguatge, la intel·ligència artificial (IA) i la intel·ligència de fonts obertes fins a la inclusió, l’educació no formal, l’art i la ciència ciutadana, passant per la perspectiva de gènere, el medi ambient i la recerca en comunicació.

Organitzat per l’Associació Espanyola de Comunicació Científica (AEC2) i la Universitat de les Illes Balears (UIB), el X Congrés de Comunicació Social de la Ciència té el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (Fecyt), el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), el Govern de les Illes Balears, el Parc de Tecnologies Ambientals de Mallorca (Tirme), l’empresa Redeia, el Sistema d’Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (SOCIB) i la plataforma de divulgació científica The Conversation.

Data de publicació: Wed Jul 09 12:14:00 CEST 2025