OK Rent a Car cedeix un cotxe a la UIB per a un projecte de cooperació universitària al desenvolupament al Marroc

Signatura d'un contracte entre la UIB i l'empresa de lloguer de cotxes OK Rent a Car  

Dia: divendres, 31 de març de 2017
Hora: 13 hores
Lloc: Son Lledó, campus universitari, Palma 

El Rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Llorenç Huguet, i el senyor Othman Ktiri, president executiu i fundador de l'empresa de lloguer de cotxes OK Rent a Car, han signat un contracte pel qual OK Rent a Car cedeix un cotxe a un equip d'investigadors de la UIB que s'han desplaçat al Marroc per dur a terme el  projecte de cooperació universitària al desenvolupament «Erosió i processos de transport de sediments: anàlisi modelada a diferents escales de la capçalera de captació del riu Oum Er-Rabia, al Gran Atles Central del Marroc». 

El vehicle cedit per OK Rent a Car l'utilitzaran els investigadors de la UIB per desplaçar-se en la seva estada al Marroc. Durant aquest viatge, els investigadors de la UIB ajudaran a formar joves investigadors marroquins en l'estudi de la relació entre les activitats humanes, els processos hidrològics i el transport de sediments en aquesta regió del Marroc. A més, es duran a terme diversos estudis relacionats amb l'erosió i el transport de sediments a l'embassament de Bin El Ouidane, que és la principal font d'aigua d'una de les zones de cultiu agrícola més important del Marroc i que proveeix d'aigua potable i d'energia hidroelèctrica un de les zones més poblades del Gran Atles.

L'equip d'investigadors de la UIB que han viatjat al Marroc l'integren el doctor Joan Estrany, del Departament de Geografia; el doctor Bartomeu Alorda, del Departament de Física; i els alumnes de doctorat Aleix Calsamiglia, Josep Fortesa i Julián García. També participen en aquest projecte de cooperació universitària al desenvolupament la doctora Laura Ferrer, directora del Laboratori de Radioactivitat Ambiental de la UIB, i el doctor Maurici Ruiz, director del Servei de Sistemes d'Informació Geogràfica i Teledetecció de la UIB.

Aquest projecte ha obtingut finançament de la UIB i el Govern de les Illes Balears en el marc de la XIII Convocatòria d'ajuts per a projectes de cooperació universitària al desenvolupament 2016, que coordina l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat de la UIB. 

Data de l'esdeveniment: 31/03/2017

Data de publicació: 29/03/2017