Nou reconeixement internacional a la UIB pel curtmetratge "Ella"

La cinta rep el premi al millor curtmetratge d’animació del festival de cinema “The Spirits of de Earth” celebrat a Torí (Itàlia) 

Els professors de la UIB que imparteixen el màster d’animació i tecnologies audiovisuals en tres dimensions, han obtingut un nou reconeixement internacional. Aquesta vegada el festival de cinema “The Spirits of de Earth” que s’ha celebrat a Torí (Itàlia) aquest cap de setmana, ha atorgat el premi al millor curtmetratge d’animació a Ella, la història que narra com la il·lusió d’un nin pot canviar el futur previsible d’uns antics amants.

El Festival Internacional de Cinema de Torí és reconegut per la defensa dels valors humanístics i mediambientals del planeta. Amb aquest, ja són més de 50 els premis nacionals i internacionals que els professors del LADAT han obtingut amb Ella, des que es va estrenar a Palma fa dos anys.

Ella és el resultat de moltes hores de creació i treball tecnològic que els professors del LADAT (Unitat d’Animació i Tecnologies Audiovisuals de la UIB) feien després d’impartir les classes. Dirigits per Juan Montes de Oca, embarcaren en aquest projecte. Han utilitzat la mateixa tecnologia que expliquen al Màster MA ISCA, uns estudis per als quals no es demana cap titulació acadèmica prèvia: l’únic requisit és tenir aptituds i ganes.

El Màster MA ISCA començarà una nova edició el gener de 2014. El període d’inscripció ja està obert. Els estudis es fan al ParcBit i s’inscriuen en les activitats d’orientació i inserció professional de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears.

Ara, els professors del LADAT han acabat un nou projecte creatiu que narra les aventures d’un pirata que habitava la serra de Tramuntana.

Aquests curtmetratges són exemples pràctics de les noves tecnologies per a l’animació audiovisual en 3D que estudien els alumnes del LADAT. Els mateixos alumnes acaben el Màster amb la realització d’un curtmetratge propi, alguns dels quals han obtingut també premis en certàmens internacionals. 

Documents relacionats

Data de publicació: 28/10/2013