Neix la RIDUP, una nova xarxa universitària internacional d'investigació, de la qual la UIB forma part

Representants de 65 universitats llatinoamericanes de 12 països, entre les quals hi ha la Universitat de les Illes Balears, s’han trobat aquests dies a la Universitat brasilera de São Paulo (USP), en la celebració del 75 aniversari de la seva creació. A la reunió hi ha assistit la Rectora de la UIB, Montserrat Casas, juntament amb el president de la CRUE, Federico Gutiérrez-Solana, i rectors de 28 universitats espanyoles més.

L’objectiu de l’encontre era la creació de la Xarxa Iberoamericana d’Universitats d’Investigació (RIDUP). El document signat pels rectors destaca que la investigació científica universitària és un element clau en la generació de coneixement, que es transforma en riquesa i ajuda al desenvolupament social i econòmic dels pobles. Les universitats participants s’han compromès així a promoure i fomentar el desenvolupament de la investigació científica en la comunitat iberoamericana.

La creació de la RIDUP promourà la investigació en les universitats que integren la xarxa. Un dels seus compromisos és divulgar els resultats de la recerca i promoure l’intercanvi d’estudiants de doctorat, programes de postgrau i projectes conjunts, així com intercanviar experiències.

La Universitat de la São Paulo és la institució més gran d’ensenyament i investigació del Brasil. Té una forta projecció a l’exterior, especialment a Iberoamèrica. És una universitat pública gratuïta, amb accés obert a alumnes seleccionats a través d’un examen d’ingrés.

La USP té set campus, 40 unitats d’ensenyament i recerca, 5 hospitals, 5 museus, 5 instituts especialitzats, a més de diferents laboratoris experimentals i centres de difusió científica i cultural.

Data de publicació: 25/09/2009