Neix l'Anuari de la joventut per al debat, l'anàlisi i la recerca de la realitat dels joves de les Illes Balears

És fruit de la coordinació interinstitucional entre el Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca, la Fundació Guillem Cifre de Colonya i la Universitat de les Illes Balears 

El rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet; el president del Consell de Mallorca, senyor Miquel Ensenyat; el president de l'Institut Balear de la Joventut, senyor Carles Gonyalons; i el president de la Fundació Guillem Cifre de Colonya, senyor Josep Antoni Cifre, han signat un conveni de col·laboració entre la UIB, el Consell de Mallorca, la Fundació Guillem Cifre de Colonya i l'Institut Balear de la Joventut per elaborar l'Anuari de la joventut de les Illes Balears, amb la voluntat que esdevingui un instrument de debat, anàlisi i recerca sobre la realitat dels joves de les Illes Balears.

La realització d'aquest anuari pretén omplir un buit en les publicacions en matèria de joventut i polítiques de joventut a les Illes. Així, l'anuari comptarà amb dades estadístiques, iniciatives de les administracions i de la societat civil, recerca, debats oberts i monogràfics. La primera edició monogràfica estarà dedicada a «Joves i benestar psicològic i emocional», un tema cabdal i poc visible però de gran transcendència en les polítiques de joventut.

L’Anuari de la joventut el dirigirà el grup GIFES, d’Investigació i Formació Educativa i Social de la UIB, que coordinarà la tasca de recollida d’informació, proposta de continguts i criteris científics per a l’elaboració dels continguts.

El GIFES coordina des de fa anys els anuaris de l’educació i de l’envelliment de les Illes Balears. Els investigadors que en formen part dirigeixen projectes de recerca entorn d’adolescents i joves, així com activitats de transferència als instituts i a diferents barriades de Palma, que serviran de base per a la feina de recerca de l’Anuari de la joventut. La UIB i els tècnics de l'IBJove vetllaran per mantenir aquests criteris de qualitat, així com la presència de totes les illes Balears.

El conveni l’han signat per quatre anys prorrogables, per tal de garantir-ne la continuïtat i solidesa. Es publicarà en paper i també en format digital.

A la signatura del conveni també hi han assistit el senyor Joan Ferrà, director de l'Institut Balear de la Joventut, el senyor Joan Font, conseller de Desenvolupament Local, el senyor Àlex Segura, director insular de Joventut, i el senyor Joan Josep Caldés, de Relacions Institucionals i Estalvi Ètic de Colonya Caixa Pollença.

Data de l'esdeveniment: 25/06/2018

Data de publicació: 22/06/2018