Natalia Romero, professora a la UIB i subcampiona d'Espanya d'atletisme

La professora del Departament d’Infermeria i Fisioteràpia aconsegueix la medalla de plata en la prova dels 800 metres del Campionat d’Espanya d’Atletisme 

Compaginar la vida esportiva amb l’acadèmica no sempre és fàcil, però casos com el de la professora de la UIB Natalia Romero, que recentment ha quedat subcampiona d’Espanya a la prova de 800 metres en pista coberta, ens fan veure que amb esforç i passió som capaços d’aconseguir molt més del que ens imaginam. La doctora Natalia Romero és professora del Departament d’Infermeria i Fisioteràpia de la UIB des de l’any 2015 i cada dia, abans de venir al campus, es posa les esportives i surt a entrenar. 

A primera vista, pot semblar difícil compaginar dues activitats que requereixen tanta dedicació com són l’acadèmica i l’esportiva. Com ho fas?

La base de tot és que m’agrada molt tot el que faig. Invertir el meu temps en tot el que m’agrada fer, és la millor manera que se m’acud de passar el dia. Per exemple, jo als horabaixes mai no mir la televisió, perquè em pos a investigar o faig classe, però per mi això no em resulta gens feixuc, perquè m’encanta.

Com és el teu dia a dia?

Normalment entrén els matins al Prínceps d’Espanya i els horabaixes impartesc docència. Sobretot faig classe al grau de Fisioteràpia, però també al de Psicologia i al Màster Universitari en Investigació en Salut i Qualitat de Vida. A més, també investig i estic cursant un títol d’Expert Universitari i el grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de manera semipresencial en una universitat de Burgos. 

I tot això, sense haver interromput mai la teva activitat com a atleta?

Sí. Vaig començar amb l’atletisme quan tenia vuit anys i no m’he aturat en cap moment. No he faltat ni un dia a classe ni a entrenament. De fet, el 2009, 2010 i 2011 el Consell Superior d’Esports em va donar el Premi Dona i Esport fent un barem entre l’expedient acadèmic i els resultats esportius. 

T’has plantejat qualque pic deixar alguna de les dues coses?

No, mai! Realment per mi fer esport és activar-me per fer la resta de coses que he de fer al llarg del dia. De fet, quan no entrén rendesc igual o menys. D’altra banda, si decidís només entrenar, em quedaria curta. Jugar-ho tot a una sola carta suposaria massa pressió i massa hores de feines dedicades al mateix.

En el terreny esportiu, quines altres victòries has aconseguit?

Ara he competit en la categoria de 800, però, de fet, dels 22 anys que fa que entrén, només en fa tres que competesc en aquesta prova. Abans vaig ser dues vegades campiona d’Espanya en la categoria de 400 i he estat moltes vegades internacional amb la selecció.

Quins són els teus pròxims reptes, tant acadèmics com esportius?

En l’àmbit acadèmic vull seguir publicant la meva recerca, aprenent i formant-me. En l’esportiu, enguany voldria poder assistir al Campionat d’Europa d’Atletisme a l’aire lliure, a Berlín; als Jocs Mediterranis, a Tarragona; i al Campionat Iberoamericà, a Perú. 

Data de publicació: 28/02/2018