Montserrat Casas, protagonista de la primera conversa del cicle Pioneres

Dia: dimecres, 12 de febrer de 2020
Hora: 19 hores
Lloc: Llibreria Rata Corner, carrer d'Antoni Marquès, 34, Palma
 

El cicle Pioneres s'estrena amb la primera de les tres converses dedicades a visibilitzar el paper estratègic que les dones han tingut en la història de la ciència a les Illes Balears.

En aquesta primera sessió, la periodista Mar Ferragut conversarà amb la doctora Laura Ferrer, professora del Departament de Química i directora del Laboratori de Radioactivitat Ambiental de la UIB. Centraran el diàleg en la figura de Montserrat Casas Ametller (Hostalric, 1955 - Barcelona, 2013), física i primera rectora de la Universitat de les Illes Balears (2007-13).

Margalida Comas

El cicle de converses Pioneres continuarà el 19 de febrer, a la Llibreria Lluna (Palma). Aquesta segona sessió versarà sobre Margalida Comas, primera dona doctorada en Ciències Naturals de les Illes Balears i segona de l’Estat espanyol. Conduiran l’acte la periodista Marga Vives i la investigadora Francesca Comas.

Aina Moll i Marquès

La tercera sessió tindrà lloc el 26 de febrer a la Llibreria Quart Creixent (Palma) i estarà dedicada a Aina Moll i Marquès, filòloga, primera catedràtica de Francès de les Illes Balears i figura central de la normalització de la llengua catalana a les Illes Balears i a Catalunya. Hi intervindran la periodista Neus Albis i la professora de Llengua Catalana, crítica literària i gestora cultural, Pilar Arnau.

Visibilitzar les dones en la ciència

El cicle Pioneres s'emmarca en els actes organitzats amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, que es commemora l'11 de febrer. Amb aquests actes, la Universitat de les Illes Balears vol contribuir a superar els estereotips i els prejudicis sobre quin ha de ser el paper que han de tenir en la societat les nines que estan en edat escolar. Oferir-los models femenins és l’única manera perquè es vegin com a futures físiques, biòlogues o filòlogues.

El cicle de converses Pioneres l'organitza la Universitat de les Illes Balears a través del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General i la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació. El patrocinen la Direcció General de Política Lingüística i la Direcció General de Política Universitària i Recerca del Govern de les Illes Balears i la Fundació BIT.

Notícies relacionades

Data de l'esdeveniment: 12/02/2020

Data de publicació: 11/02/2020