Miruna Andreea Gheata, del Màster en Sistemes Intel·ligents de la UIB, guanya el premi TalenTIC Balears 2021

La UIB premia cinc alumnes pels seus treballs de fi de grau i de màster en el marc de la sisena edició dels premis TalenTIC per al foment de la innovació en les noves tecnologies de la informació i la comunicació 

Aquest dijous, 2 de desembre, ha tingut lloc la sisena edició dels premis TalenTIC, convocats per la consultora tecnològica Inetum (abans Gfi i IECISA) i la Universitat de les Illes Balears (UIB), per a treballs de fi de grau i treballs de fi de màster sobre aplicacions innovadores.

L'objectiu dels premis TalenTIC és incentivar la innovació tecnològica en l'àmbit acadèmic i premiar l'esforç i la dedicació dels alumnes que hagin fet treballs de fi de grau o fi de màster a partir de tecnologies de la informació i la comunicació innovadores.

El projecte guanyador de l’edició d’enguany és el de Miruna Andreea Gheata, estudiant del Màster en Sistemes Intel·ligents, amb el treball de final de màster titulat Automatic text summarization using a filter-based approach. Els tutors del treball són els professors Xavier Varona Gómez i Joan Francesc Huguet García.

El segon premi ha estat per a Miquel Albertí Pons, alumne del grau d’Enginyeria Informàtica, amb el treball Uso de Machine Learning para diagnosticar pacientes con COVID a partir de muestras de sangre. El tutor del treball és Gabriel Moyà Alcover.

També s’han repartir tres accèssits:

  • A Carles Garcia Llinàs, alumne del grau d’Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, pel treball Sistema giro-estabilizado por el seguimiento de objetivos sobre imágenes desde vehículos no tripulados. El tutor del treball és Gabriel Oliver.
  • A Carlos García Bautista, estudiant del grau d’Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, pel treball Modelos de aprendizaje profundo para la clasificación de glóbulos rojos en muestras de sangre periférica para ayudar en el diagnóstico de anemia drepanocítica. Un estudio comparativo. El tutor del treball és Manuel González Hidalgo. 
  • A Joan Amengual Mesquida, estudiant del grau d’Enginyeria Telemàtica, pel treball Blockchain para la emisión y la validación de títulos universitarios. Els tutors del treball són Maria Magdalena Payeras Capellà i Macià Mut Puigserver.

Han assistit a l’acte, per part d’Inetum: Antonio Carmona, director territorial de les Illes Balears i Llevant; Mireia Bonafè, directora de Màrqueting i Comunicació per a Ibèria i Llatinoamèrica; Juan Fernández Galván, AS manager per a les Illes Balears i Llevant, i Alejandro Ortiz, del Departament de Màrqueting. Per part de la UIB, han assistit a l’acte: el doctor Jaume Carot, Rector de la UIB; la doctora Lorenza Carrasco, vicerectora d’Innovació i Transformació Digital; el senyor Luis Vegas, director de la FUEIB, i el senyor Antoni Morro, director de l’Oficina de Transferència de Resultats d’Investigació.

A aquesta sisena edició, s'hi han presentat 35 projectes, 13 dels quals corresponen a dones i 22 a homes, tots del curs acadèmic 2020-21. S’han concedit un primer premi de 1.000 euros, un segon premi de 500 euros i tres accèssits. 

Data de publicació: 02/12/2021