Mig centenar d'alumnes de batxillerat de les Illes Balears participen a la XLVII Olimpíada Matemàtica de la UIB

Dia: divendres, 14 de gener de 2011
Hora: 9 hores (Menorca) i 9.30 hores (Mallorca i Eivissa i Formentera)
Lloc: aula AA02 de l’edifici G. M. de Jovellanos del campus universitari, Palma,
IES Joan Ramis i Ramis a Menorca i IES Santa Maria d’Eivissa a Eivissa

*Els mitjans gràfics podran prendre imatges a les 9 hores a Menorca i a les 9.30 hores a Mallorca i a Eivissa i Formentera

Tindrà lloc la XLVII Olimpíada Matemàtica de la UIB per a estudiants de batxillerat. Hi participaran 54 alumnes de les Illes Balears: 41 a Mallorca, 8 a Menorca i 6 a Eivissa i Formentera.

L’Olimpíada Matemàtica és un concurs de resolució de problemes, adreçat a l'alumnat de tot el sistema educatiu espanyol matriculat a batxillerat, que té com a objectiu estimular l'estudi de les Matemàtiques i el desenvolupament de joves talents. Consta de tres fases, local, estatal i internacional, amb un nivell de dificultat creixent.

La prova de la fase local de la quaranta-setena edició té lloc al campus de la UIB i a les seus universitàries de Menorca i d'Eivissa i Formentera. El programa d’aquesta primera fase local consta de dues sessions de problemes, una al matí i una altra a l'horabaixa. Cada sessió inclou tres problemes, i els participants treballen individualment.

Els tres primers classificats seran guardonats amb un diploma i un viatge per participar a la fase estatal de l’Olimpíada Matemàtica, que es durà a terme a Pamplona, cortesia de la Direcció General d’Administració, Ordenació i Inspecció Educatives de la Conselleria d’Educació i Cultura. Així mateix, els tres primers classificats rebran un premi en metàl·lic de 380 euros, 285 euros i 220 euros, respectivament, oferts pel Ministeri d’Educació.

Els sis primers classificats en la fase nacional formaran l'equip que representarà Espanya a la 52a Olimpíada Matemàtica Internacional, que se celebrarà a Amsterdam la segona quinzena de juliol de 2011, i a la XXVI Olimpíada Iberoamericana de Matemàtiques a Costa Rica el setembre de 2011.

La XLVII Olimpíada Matemàtica Espanyola l’organitzen la Reial Societat Matemàtica Espanyola, la Universitat de les Illes Balears i la Conselleria d’Educació Cultura, amb el suport de Sa Nostra i el patrocini del Ministeri d’Educació.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 14/01/2011

Data de publicació: 13/01/2011