Més de 4.500 titulats i estudiants universitaris utilitzen els serveis del Departament d'Orientació i Inserció Professional de la UIB

4.522 titulats i estudiants universitaris han utilitzat el serveis del Departament d’Orientació i Inserció Professional (DOIP) de la Universitat de les Illes Balears. Les dades van d’octubre de 2010 fins a juliol de 2011 i fan referència al servei gestionat per la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB), que facilita a estudiants que han superat la meitat de la carrera i a titulats universitaris la integració al mercat laboral.

El DOIP és un servei de referència per als demandants d’ocupació universitaris de les Illes Balears. Des d’octubre de 2010 fins al mes de juliol de 2011, el tauler d’ofertes virtual ha rebut més de 700.000 visites, i el Servei ha ajudat com a mínim 130 universitaris a aconseguir un contracte laboral.

La UIB i el Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) treballen estretament per potenciar l’ocupació dels titulats. El SOIB finança el servei de la UIB per fer intermediació laboral dels universitaris, i en aquest curs 2010-2011 han signat un conveni amb l’objectiu que les empreses tinguin com a referència el SOIB i el DOIP per trobar personal qualificat.

El Departament d’Inserció Professional també aposta per les pràctiques remunerades en empreses. El nombre d’estudiants en pràctiques ha estat de 402, i 140 més dins el programa de Titulats Universitaris a l’Ocupació (TUO). El projecte TUO reforça la formació acadèmica dels titulats universitaris recents mitjançant estades en empreses amb una remuneració més alta que les beques per a pràctiques tradicionals. El proper octubre 85 titulats recents més gaudiran d’una beca TUO a les escoles de les Illes Balears. Els diplomats recents treballaran en un programa de lectoescriptura patrocinat per la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats.

El perfil d’usuari que acudeix al servei d’inserció professional de la UIB, quasi el doble de dones que d’homes, és sobretot el de joves titulats recents. Els darrers anys han augmentat les demandes de titulats universitaris amb experiència laboral, d’una trentena d’anys, amb responsabilitats familiars i que han quedat sense feina.

Fins a juliol del curs 2010-2011, 367 entitats han fet arribar al DOIP 573 ofertes laborals. Els estudis més demanats per les empreses són les enginyeries tècniques en informàtica, seguides d’Administració i Direcció d'Empreses, Psicologia, diplomatura en Ciències Empresarials, llicenciatura en Pedagogia, diplomatura en Turisme, diplomatura en Treball Social i llicenciatura en Economia.

Les habilitats socials i les qualitats més apreciades per les companyies són el treball en equip, la responsabilitat, la capacitat d’organització, la capacitat d’adaptació i la iniciativa.

Documents relacionats

Data de publicació: 12/08/2011