Més de 230 investigadors d'arreu del món estudien els temporals violents en la 6th European Conference on Severe Storms

Dia: dilluns, 3 d'octubre de 2011
Hora: 11.30 hores
Lloc: Es Baluard, Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma,
plaça de la Porta de Santa Catalina, 10, Palma

El grup de Meteorologia de la Universitat de les Illes Balears i el European Severe Storm Laboratory (ESSL) organitzen la sisena edició de la European Conference on Severe Storms (ECSS 2011), que tindrà lloc a Palma del 3 al 7 d'octubre de 2011.

Aquesta trobada científica biennal reunirà a Palma més de 230 investigadors europeus, dels Estats Units, Austràlia, Japó, l’Índia i Amèrica del Sud. Al congrés s'hi presentaran els darrers avenços en la recerca dels mecanismes atmosfèrics que condueixen a la formació i al desenvolupament de temporals violents, com ara tornados, línies de torbonada, pluges molt intenses, etc. Són fenòmens associats als sistemes meteorològics de caire convectiu i de petites dimensions espacials però que produeixen un fort impacte sobre els béns i la vida de les persones.

El congrés també està destinat als agents socials, perquè coneguin les possibilitats que la ciència meteorològica ofereix per a la predicció del temps molt violent i perquè aprenguin a prendre mesures per a la protecció de la societat davant aquests fenòmens naturals.

A la inauguració del congrés hi assistiran el president de l'Agència Estatal de Meteorologia, senyor Ricardo García; el director de l'ESSL, doctor Pieter Groenenmeijer; el president del comitè científic del congrés i professor del Departament de Física de la UIB doctor Climent Ramis; i la rectora de la UIB, doctora Montserrat Casas.

Documents relacionats

  • IB3

Data de l'esdeveniment: 03/10/2011

Data de publicació: 30/09/2011