La Universitat de les Illes Balears col·labora en l’organització d’aquesta reunió científica dedicada a les ciències aquàtiques que tindrà lloc del 4 al 9 de juny al Palau de Congressos de Palma
La Universitat de les Illes Balears, juntament amb l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UI) i el Centre Oceanogràfic de Balears (COB-IEO), col·laboren en l’organització del congrés internacional ASLO Aquatic Sciences Meeting 2023, que reunirà més de 2.300 investigadors de manera presencial al Palau de Congressos de Palma del 4 al 9 de juny.
Aquesta reunió científica internacional és una de les més importants en l’àmbit de les ciències aquàtiques i aplegarà bona part de la comunitat investigadora internacional al voltant de la resiliència i la recuperació dels sistemes aquàtics.
Amb l’edició de Palma, el congrés reprèn la presencialitat després de l’edició de 2021, que es va haver de reprogramar en format virtual a causa de la COVID-19.
El congrés s’inaugura el diumenge dia 4 de juny, a les 17 hores, amb les intervencions de:
- Carlos Duarte, de la King Abdullah University of Science and Technology (Aràbia Saudita), que impartirà la ponència «Translating Aquatic Science into Solutions for Humanity’s Pressing Global Problems».
- Dave Love, de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health (Estats Units), que impartirà la ponència «Resilience and Recovery in Aquatic Food Systems following COVID-19».
Ponents destacats
El congrés tindrà, al llarg de les distintes sessions, les intervencions d’investigadors destacats com:
- Katherine McMahon, de la University of Wisconsin-Madison (Estats Units), que impartirà la ponència «Multi-scale response of microbial communities to long-term change in Lake Mendota, WI».
- Daniel Pauly, de la University of British Columbia (Canadà), amb la ponència «Rebuilding the Abundance of Marine and Freshwater Ecosystems: three challenges to overcome».
- Jacqueline Uku, del Kenya Marine and Fisheries Research Institute (Kenya), amb la ponència «Seagrass Restoration Trials in the Western Indian Ocean Region».
- Iestyn Woolway, de la Bangor University School of Ocean Sciences (Regne Unit), amb la ponència «Shifting thermal regimes in lakes: physical drivers and ecological consequences».
- Terry Hughes, del ARC Centre of Excellence for Coral Reef Studies (Austràlia), amb la ponència «Resilience and restoration of coral reefs».
L'ASLO Aquatic Sciences Meeting és un congrés internacional de periodicitat biennal, i cada quatre anys té lloc fora dels Estats Units. L'organitza l'Association for the Sciences of Limnology and Oceanography (ASLO), una entitat d'abast internacional que té aproximadament 4.000 membres de 58 nacionalitats. Aquesta associació té com a objectius fomentar una comunitat científica internacional diversa que creï, integri i comuniqui el coneixement a través de tot l'espectre de les ciències aquàtiques; promogui la conscienciació i educació del públic sobre els recursos aquàtics i la investigació, i promogui l'administració científica dels recursos aquàtics per a l'interès públic.
El comitè organitzador d’ASLO 2023 està presidit per la doctora Nona Sheila Agawin, professora titular del Departament de Biologia de la UIB, i les vicepresidentes són la doctora Iris Hendriks, de l’IMEDEA (CSIC-UIB), i la doctora Eva Sintes (IEO). A banda de la UIB, l’IMEDEA (CSIC-UIB) i l’IEO, el congrés té el suport del CSIC, la delegació del CSIC a les Illes Balears, el SOCIB, el Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca, l’Ajuntament de Palma i diverses agències governamentals locals que tenen com a objectiu principal la sostenibilitat dels recursos aquàtics.
Data de l'esdeveniment: 04/06/2023
Data de publicació: 01/06/2023