L’Anuari de l’Educació de les Illes Balears presenta la dinovena edició dijous a la Seu universitària d’Alaior
Dia: dijous, 1 de desembre
Hora: 19.30 hores
Lloc: seu universitària de Menorca, c/ de Santa Rita, 11, Alaior
La Universitat de les Illes Balears, la Fundació Guillem Cifre de Colonya i la Conselleria d’Educació i Formació Professional del govern autonòmic presenten dia 1 de desembre una nova edició de l’Anuari. En l’edició d’enguany es recullen els principals indicadors escolars de Menorca, així com distintes iniciatives pioneres en diversos àmbits de l’educació: l’educació d’adults, l’aprenentatge-servei com a servei a la comunitat, la promoció de l’activitat física i l’educació musical.
L’Anuari de l’Educació aporta dades desglossades per illes respecte a escolarització, percentatge d’alumnes estrangers, taxes de promoció a primària, secundària i batxillerat i percentatges de repeticions a primària i secundària. En el cas de Menorca, pel que fa a les dades d’escolarització, les xifres es mantenen semblants, amb un descens lleuger, en la comparació entre els cursos 2020-21 i 2021-22, en què educació infantil passa de 3.348 a 3.340 alumnes, educació primària de 5.178 a 5.134 alumnes i ESO de 3.902 a 3.785 alumnes. Quant al percentatge d’alumnes estrangers, aquest és inferior a les altres illes (9%) i inferior a la mitjana estatal (10,3%). Pel que fa a les taxes de promoció a educació primària, Menorca és líder en la comparativa entre illes en les transicions a tots els cursos (amb percentatges que es mouen entre el 98,7% i el 99,4%), excepte de primer a segon. En relació amb ESO, Menorca és líder en la taxa de promoció en tots els cursos, amb percentatges que oscil·len entre el 96,5% de 1r a 2n, fins al 91,6% que acaben 4t. Menorca també és líder en la promoció de batxillerat, amb percentatges del 89,6% de 1r a 2n de batxillerat i del 90% en les persones que acaben batxillerat. El percentatge de repeticions a educació primària és el més baix des de 2n fins a 6è, en la comparació entre illes. El de repeticions a ESO a Menorca és el més baix de les Balears en tots els cursos (de primer a quart).
Com a contribucions específiques, cal destacar fins a quatre capítols de Menorca en l’Anuari. Primer, es pot trobar un capítol sobre l’Associació d’Educació d’Adults de Menorca, una entitat que ha tingut un creixement important els darrers anys i que prioritza la recerca, l’aprenentatge-servei i la validació de les competències (independentment d’on s’hagin adquirit). Segon, es presenta un capítol sobre el programa Un Estiu per Créixer, una experiència d’aprenentatge-servei que cerca, principalment, l’aportació a la comunitat per part dels joves. Tercer, s’inclou un capítol sobre el programa Menorca Borina, que cerca la promoció de l’exercici físic per a la millora de la salut i té la vocació de cercar aliances amb distints sectors de la societat. I quart, es recull un capítol sobre les escoles de música que destaca l’objectiu d’aquestes de convertir-se en referents educatius i culturals dels municipis, la importància de l’accessibilitat per a les famílies amb menys recursos, la necessitat d’una oferta diversificada i que atengui les diferents aptituds.
Anuari de l'Educació de les Illes Balears
Aquest Anuari de l’Educació de les Illes Balears és el resultat d’un conveni de col·laboració entre la Fundació Guillem Cifre de Colonya i la Universitat de les Illes Balears. Així, i d’acord amb el present conveni, l’Anuari de l’Educació de les Illes Balears és una iniciativa del Grup d’Investigació i Formació Educativa i Social (GIFES) de la Universitat de les Illes Balears.
Documents relacionats
Data de l'esdeveniment: 01/12/2022
Data de publicació: 30/11/2022