La investigadora del grup de recerca LiCETC de la UIB, premiada al 18è col·loqui de la North American Catalan Society
La investigadora Maria Palmer Clar, del grup de recerca en Literatura Contemporània: Estudis teòrics i comparatius (LiCETC) de la Universitat de les Illes Balears, ha obtingut el premi a la millor comunicació predoctoral al 18è col·loqui de la North American Catalan Society, de la Universitat de Massachusetts Amherst. L’esdeveniment va tenir lloc entre el 15 i el 17 d’abril de 2022.
Palmer ha obtingut el premi al millor assaig presentat per un estudiant de doctorat, per la comunicació «Tristesa assassina: una anàlisi de la relació entre afecte i violència». Es tracta d’un estudi de la novel·la Ànima de gos, d’Antònia Vicens.
El premi comporta una retribució econòmica i una tutela acadèmica encaminada a convertir el treball en un article per publicar a la revista internacional sobre cultura catalana Catalan Review.
Sobre Maria Palmer Clar
Maria Palmer Clar és membre col·laboradora del grup LiCETC, del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB. Té un contracte FPI-CAIB per a la formació de personal investigador i està vinculada al projecte de recerca PoAf, La poesia catalana contemporània des de la perspectiva dels estudis afectius: teories, implicacions de gènere i aplicacions a pràctiques textuals i performatives.
La seva línia de recerca va encetar-se amb l’estudi de la poesia contemporània des d’una perspectiva de gènere i amb l’exploració de la noció de subjecte, especialment a l’obra de Maria Sevilla. La seva tasca investigadora ha prosseguit amb l’anàlisi de la violència a l’obra d’Antònia Vicens i l’estudi del concepte de resiliència a la poesia d’Antonina Canyelles.
També s’ha aproximat als versos de sor Juana Inés de la Cruz i a la narrativa de Mercè Rodoreda a partir de la idea de mirada. Actualment, fa la seva tesi doctoral sobre l’obra literària de Perejaume.
Sobre LiCETC i PoAf
El grup LiCETC, vinculat al Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB, té l’objectiu d’estudiar textos literaris des d’una perspectiva teòrica i comparatista.
El LiCETC compta amb el projecte PoAf, el qual pretén examinar la poesia catalana del segle XXI des del marc conceptual dels estudis afectius.
Data de publicació: 27/07/2022