Maria Isabel Ripoll, comissionada autonòmica per a l'Any Llull

El Govern de les Illes Balears l’ha nomenada per coordinar els actes de commemoració del 700 aniversari de la mort de Ramon Llull 

El Govern de les Illes Balears ha nomenat la doctora Maria Isabel Ripoll, professora del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General, comissionada autonòmica per a la commemoració del 700 aniversari de la mort de Ramon Llull. Aquest comissionat s’allargarà durant l’any de commemoració, que va de novembre de 2015 a novembre de 2016.

Maria Isabel Ripoll Perelló és investigadora de la figura de Ramon Llull, del qual ha publicat més de cinquanta articles i ressenyes, i també diversos llibres. També ha coordinat la Càtedra Ramon Llull de la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears i la UIB durant els anys 2003-2007 i 2012-13. És autora de la tesi doctoral Edició crítica i estudi introductori del Llibre d’intenció de Ramon Llull. Com a investigadora, és membre del Grup d’Estudis d’Història Lingüística i Cultural Catalana (GEHLICAT) i col·laboradora del Grup de Recerca en Estudi Medievals (GRESMED).

L’Any Ramon Llull a la UIB

La UIB ha organitzat un conjunt d’activitats per commemorar el 700 aniversari de la mort de Ramon Llull, entre les quals l’exposició L’art de l’Art de Ramon Llull, el recital Cos a cos. El Llibre d’Amic i Amat de Llull, les Perles de Verdaguer i el Llibre d’amic de Vinyoli, el cicle de cinema Els Temps de Ramon Llull en el Cinema, el seminari «Apropar-se a Ramon Llull sense defallir en l'intent», el curs «Els dibuixants urbans. L'ambició narrativa. La ruta Ramon Llull a Mallorca: vista, mà i paper» i les sessions formatives «Investigar Ramon Llull: recursos a l'abast», a més de diverses conferències en el marc del programa La UOM als Pobles.

De la mateixa manera, activitats com la Universitat d’Estiu 2015 de la UIB o el III Congrés Català de Filosofia, que es va fer el gener de 2015, s’han dedicat a la figura de Ramon Llull.  

Data de publicació: 28/09/2015