Margalida Gili i Miquel Roca, nous membres del Global Consortium for Depression Prevention

Els investigadors de la UIB han estat convidats a formar part d’aquesta institució internacional dedicada a fomentar, compartir i planificar la recerca mundial en la prevenció de la depressió 

La doctora Margalida Gili i el doctor Miquel Roca, investigadors del grup de recerca en Trastorns Mentals d’Alta Prevalença (TRAMAP) del IUNICS de la Universitat de les Illes Balears i professors del Departament de Psicologia, han estat convidats a formar part del Global Consortium for Depression Prevention (GCDP).

Aquesta prestigiosa institució internacional està dedicada a fomentar, compartir i planificar la recerca mundial en la prevenció de la depressió. Actualment el reduït grup del GCDP està format per 40 investigadors dels Estats Units, Austràlia i Europa, que son convidats a formar-ne part en funció de les seves trajectòries d’excel·lència en la recerca dels trastorns afectius.

MooDFOOD: alimentació contra la depressió

En l’actualitat, Margalida Gili i Miquel Roca coordinen el projecte internacional MooDFOOD, un assaig clínic europeu de gran abast en la prevenció de la depressió. Aquest projecte investiga noves estratègies per promoure la salut mental i el benestar a través de l'alimentació i l'estil de vida. El projecte MooDFOOD està finançat amb 9 milions d’euros procedents del 7è Programa marc de la Comissió Europea. La UIB, que està al capdavant del paquet de treball que s’encarrega de dur a terme l’assaig de prevenció i d’analitzar la seva viabilitat, gestionarà 1,2 d’aquests milions al llarg dels cinc anys que dura el projecte.

En el marc d’aquest projecte, la UIB cerca 250 voluntaris que vulguin participar en un estudi que compararà diferents estratègies nutricionals i relacionades amb l'estil de vida que puguin promoure l'estat d'ànim positiu i la salut en persones que tinguin sobrepès. A l’estudi, que començarà aquest mes de setembre i acabarà el setembre de 2017, en principi hi poden participar totes les persones entre 18 i 75 anys que tinguin sobrepès (amb un índex de massa corporal superior a 25) i algun símptoma depressiu, sempre que no estiguin prenent fàrmacs antidepressius o en tractament psicològic. Si us interessa participar en aquest estudi, podeu contactar amb Clara Homar, coordinadora de l’estudi, enviant un correu electrònic a <clara.homar@uib.es> o telefonant al 971 25 98 88. 

Notícies relacionades

Data de publicació: 22/09/2015