Marco Alarcón guanya el V Concurs d'Oratòria Bufet Buades - Facultat de Dret UIB

Ha estat escollit guanyador després de la final del concurs, en la qual ha competit amb Paulina García

El divendres 29 d’abril ha tingut lloc la final del IV Concurs d'Oratòria Bufet Buades -  Facultat de Dret de la UIB, en la qual s'han enfrontat dos estudiants del grau de Dret de la Universitat de les Illes Balears, Paulina García i Marco Alarcón, alumnes de 3r i 4t curs del grau de Dret, respectivament. Els seus discursos, que han compartit a Instagram en una primera fase de la competició, han estat seleccionats per un jurat d’experts per enfrontar-se a la final del concurs.

Enguany és la cinquena edició del Concurs d'Oratòria Jurídica 2.0 a través de les xarxes socials, patrocinat pel Bufet Buades, en el qual participen els alumnes de la Facultat de Dret de la UIB. La dotació del primer premi és de 900 euros i la del finalista, de 400 euros. A més d'aquesta gran final, s'ha presentat també el Premi Especial del Públic, dotat amb 200 euros.
 
El tema de debat triat per a aquesta batalla dialèctica és «La llibertat d’expressió i l’humor: existeixen límits?». Ambdós finalistes han hagut de preparar la defensa de les dues posicions possibles, tant la favorable com la contrària al fet de si existeixen límits per a la llibertat d’expressió. En el moment de presentar l'esdeveniment i abans de començar el debat, s’ha sortejat la posició concreta que havia de defensar cada aspirant, així com l'ordre de les intervencions.
 
Cada finalista ha tingut tres minuts inicials per exposar el punt de vista i els arguments sobre els quals construirà la tesi. Després d'aquest primer discurs, han tingut dos minuts addicionals per replicar i presentar les conclusions. Acabat el debat, el jurat, format pels professors de la Facultat de Dret de la UIB, Francisco Antonio Vaquer i José Luis Mateo, juntament amb els advocats i socis directors del Bufet Buades, Miguel Reus i Mateo Juan, i l'especialista en oratòria, Xesca Vidal. El premi ha estat lliurat per la sòcia directora del Bufet Buades, Marta Rossell. També ha assistit a l’esdeveniment la degana de la Facultat de Dret, Cristina Gil.
 
V Concurs d’Oratòria Jurídica

Aquest és l'acte final del V Concurs d'Oratòria Jurídica Bufet Buades - Facultat de Dret de la UIB, que va tenir la primera fase del 7 de març a l’1 d’abril de 2022, a través del compte d'Instagram de la Facultat, @DerechoUIB, i en el qual podia participar qualsevol alumne matriculat en els graus de Dret, Relacions Laborals o en la doble titulació Dret i Administració i Direcció d'Empreses. Aquesta fase consistia a enregistrar un vídeo en el qual es veiés i se sentís el candidat exposar un al·legat jurídic o un breu relat de ficció de temàtica jurídica, tots dos originals, que havien de contenir l'etiqueta #OratoriaBufeteBuades. De tots els participants, el jurat va triar els cinc millors vídeos i, posteriorment, les dues alumnes finalistes.

Premi especial del públic

A més, Marco Alarcón també ha resultat guanyador del Premi Especial del Públic, que consisteix a publicar els cinc vídeos triats pel jurat al compte d’Instagram de la Facultat de Dret, @DerechoUIB. El guanyador és el vídeo que ha aconseguit més m’agrades fins al dia 13 d’abril.

Data de publicació: 29/04/2022