Marató per trobar solucions tecnològiques que permetin expressar els sentiments a través de l’art

Els estudiants de l’Escola Politècnica Superior desenvolupen el prototip d'una aplicació web en forma de xarxa social

L’Escola Politècnica Superior de la UIB i l’Associació Gira-Sol han organitzat una hackató per als dies 8 i 9 d’abril amb la intenció de trobar solucions tecnològiques que permetin expressar els sentiments a través de l’art. Aquest repte fou seleccionat en un procés col·laboratiu en què participaren tant professionals dels sectors social, educatiu o tecnològic, com joves de totes les edats i les famílies. L’objectiu és treballar perquè els adolescents i joves d’ara, que formen la generació coneguda com a generació Z i que és la primera nadiua digital, comenci a ser també la generació SM (de la salut mental).

Aquest procés està liderat conjuntament per Gira-Sol –associació que des de fa més de 25 anys fa feina a la zona de Palma per a la salut mental– i l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de les Illes Balears, que hi aportarà els coneixements tecnològics. Generació SM també té la col·laboració i suport de l’empresa CGI, la Fundació “la Caixa” a través de CaixaBank, Intress i 3-Salut Mental.

El prototip tecnològic en el qual han treballat els estudiants de l'Escola Politècnica és una aplicació web en forma de xarxa social per a compartir expressions d’art que canalitzin l’expressió dels sentiments.

Marató de programació amb finalitats socials

Una hackató és un esdeveniment en el qual els programadors informàtics col·laboren per fer un projecte de programari en un temps limitat. En aquest cas, la marató informàtica serà els dies 8 i 9 d’abril a la seu de l’empresa CGI (antiga Brújula) al Parc BIT i hi participaran alumnes de la UIB, principalment de l’Escolar Politècnica Superior (EPS), que tinguin coneixements de programació.

Com en la majoria de maratons d’aquest tipus, la hackató Generació SM té un repte molt definit: atendre i millorar la salut mental dels joves i adolescents de la denominada Generació Z, més concretament, desenvolupar solucions informàtiques per treballar per a la salut mental dels joves a través de l’art.

Generació SM

El procés començà el dia 26 d’abril amb una jornada presencial per preparar els reptes de la hackató. Hi participaren una quarantena de persones procedents dels àmbits social, educatiu, sanitari i tecnològic, i també joves i els seus familiars. Treballaren en reptes i propostes diverses per millorar la salut mental dels joves i seleccionaren la proposta final en què se centrarà la hackató: com es poden manifestar els sentiments a través de l’art?

Per cercar les solucions tecnològiques que permetin resoldre aquesta proposta, l’empresa CGI (antiga Brújula) acollirà, els dies 8 i 9 d’abril, aquesta marató de programació, orientada a l’àmbit de la salut mental dels joves.

 

Data de l'esdeveniment: 08/04/2022

Data de publicació: Thu Mar 31 11:38:00 CEST 2022