Los Buendía i Sofistes, equips guanyadors de la II Lliga de Debat de la UIB

Millorar l’oratòria i la tolerància envers opinions contràries és l’objectiu de la Lliga de Debat universitari, en la qual enguany han participat 33 estudiants de la UIB agrupats en vuit equips. Quatre dels equips debatien en català i quatre en castellà.

Els temes de discussió de la II Lliga de Debat han estat:  

  • Xarxa Vives (en català):
    Una societat avançada i complexa com la nostra, podria funcionar eficientment amb una economia basada principalment en intercanvis no monetaris?
     
  • G9 (en castellà):
    ¿Debería legalizarse el cannabis en España?

Els equips guanyadors han estat Sofistes (Xarxa Vives), format per Maria del Mar Juan San Nicolás, Maria Móra Torres i Pere Pons Subirana (capità); i Los Buendía, format per Yahaira Agredo Valásquez, Luisi Baena Marcos, Ángel Francisco García Márquez, Sergio Majada Manresa i Kamil Zarzycki (capità).

Els equips guanyadors participaran a la lliga de debat universitari de la Xarxa Vives, organitzada per la Universitat Oberta de Catalunya per als dies 23 a 27 de març de 2015 a Barcelona; i a la lliga de debat del G9, organitzada per la Universitat de Saragossa per als dies 15, 16 i 17 d'abril de 2015.

Procedència dels estudiants: en aquesta II Lliga de Debat universitari de la UIB els alumnes provenien de Dret (10), GADE (8), Psicologia (1), Ciències Matemàtiques (1), GECO (1), Filosofia (1), Educació Primària (1), Llengua Catalana (1), Llengua i Literatura Espanyola (2), Infermeria (2), Història (2), Història de l’Art (1), Periodisme (1) i Enginyeria (1).

La II Lliga de Debat de la UIB l’organitzen el Vicerectorat de Cultura, Projecció Social i Seus Universitàries i el Vicerectorat d’Alumnes, Titulats i Ocupabilitat, amb la col·laboració del Consell d’Estudiants de la UIB.

La final va tenir lloc divendres passat, 13 de març, al Parlament de les Illes Balears. 

Data de publicació: 17/03/2015