Lliurament de premis de l'Olimpíada de Química

La prova es va fer el passat 23 de febrer i hi varen participar 123 alumnes de batxillerat de 36 centres de les Illes Balears 

Dia: dimarts, 24 de març de 2015
Hora: 19 hores
Lloc: Centre de Cultura Sa Nostra, c/ de la Concepció, 12, Palma

Tindrà lloc el lliurament dels premis als alumnes i centres guanyadors de la XXVIII Olimpíada de Química a les Illes Balears. L'Olimpíada de Química és un concurs adreçat a alumnes matriculats al segon curs de batxillerat que cursen l'assignatura Química en centres públics, concertats o privats de les Illes Balears.

Hi assistiran la directora general d’Ordenació, Innovació i Formació Professional, senyora Isabel Cerdà; la responsable de Negocis Particulars de Sa Nostra – BMN, senyora Magdalena Company; el president de l’Associació de Químics de les Illes Balears i professor del Departament de Química de la UIB, doctor Juan Frau; el director del Departament de Química de la UIB, doctor Joan Jesús Fiol; i la vicerectora d’Estudiants, Titulats i Ocupabilitat, doctora Margalida Payeras.

La XXVIII Olimpíada de Química a les Illes Balears va tenir lloc el passat 23 de febrer i hi participaren 123 alumnes de batxillerat (97 de Mallorca, 9 de Menorca i 17 d'Eivissa) de 36 centres de les Illes Balears.

Premis

Els tres primers classificats individuals tindran matrícula gratuïta l’any acadèmic 2015-16 en qualsevol titulació impartida a la UIB, i un premi valorat en 250, 200 i 150 euros, respectivament. El primer classificat, amb matrícula a la UIB, també podrà gaudir d’un mes gratuït a la residència universitària de la UIB. També es lliuraran diplomes acreditatius de tres accèssits, un per cada illa. Els tres centres guanyadors rebran com a premi material de laboratori ofert per les empreses col·laboradores.

Els tres primers classificats de la fase autonòmica podran concórrer a la fase nacional, en la qual se seleccionaran els quatre representants que podran participar a l'Olimpíada Internacional, que tindrà lloc al mes de juliol a l’Azerbaidjan. També podran participar en la fase iberoamericana a Teresina (Brasil) el mes de setembre de 2015.

Guanyadors

Centres:

 • Primer classificat: Col·legi La Salle (Palma)
 • Segon classificat: IES Joan Ramis i Ramis (Maó)
 • Tercer classificat: IES Cap de Llevant (Maó)
 • Primer accèssit: IES Mossèn Alcover (Manacor)
 • Segon accèssit: Col·legi Nostra Senyora de Monti-sion (Palma) 

Alumnes:

 • Primer classificat: Bernat Mas Matas. Col·legi La Salle (Palma)
 • Segon classificat: Gabriel Dols Coll. Col·legi La Salle (Palma)
 • Tercera classificada: Marian Cardona Von Hofe. IES Joan Ramis i Ramis (Maó) 

Accèssits:

 • Menorca: Nicolás Werner. IES Joan Ramis i Ramis (Maó)
 • Mallorca: Joan Rosselló Bover. IES Mossèn Alcover (Manacor)
 • Eivissa: Antonio Torres López. IES Sa Colomina (Eivissa) 

Notícia relacionada

Data de l'esdeveniment: 24/03/2015

Data de publicació: 23/03/2015