Lliçó inaugural dels cursos d'idiomes del Servei Lingüístic de la UIB

El traductor del japonès al català Albert Nolla pronunciarà la conferència «De què parlem quan parlem de Murakami»

El Servei Lingüístic de la UIB ofereix 32 cursos d'idiomes el curs 2011-12

CanalUIB

Lliçó inaugural
Dia: dimarts, 27 de setembre de 2011
Hora: 20 hores
Lloc: espai A, CaixaFòrum Palma,
plaça de Weyler, 3, Palma

Tindrà lloc la lliçó inaugural dels cursos de llengües del Servei Lingüístic de la Universitat de les Illes Balears, que enguany imparteix el senyor Albert Nolla, traductor del japonès al català, amb el títol «De què parlem quan parlem de Murakami».

Hi assistiran la vicerectora de Projecció Universitària, senyora Patrícia Trapero, i la directora del Servei Lingüístic, senyora Rosa Calafat.

El senyor Albert Nolla (Reus, 1974) és traductor del japonès i de l’anglès al català, i professor associat del Departament de Traducció i d’Interpretació de la Universitat Autònoma de Barcelona, on imparteix classes de llengua, cultura i literatura japoneses. Llicenciat en Traducció i Interpretació per la UAB, ha cursat estudis de postgrau a la Faculty of Comparative Culture de la Universitat Sofia de Tòquio (Japó) i al Department of East Asian Studies de la Universitat de Sheffield (Regne Unit).

Es dedica a la traducció audiovisual i a la traducció literària, camp en el qual ha traduït al català autors japonesos actuals com Haruki Murakami, Banana Yoshimoto, Kenzaburo Oe, i més clàssics, com Junichiro Tanizaki, Yasunari Kawabata o Natsume Soseki. Així mateix, també ha traslladat al català autors en llengua anglesa com Paul Auster, J. M. Coetzee o V. S. Naipaul.

L’any 2005 va rebre el Premi Ciutat de Barcelona de Traducció en Llengua Catalana per la seva versió de la novel·la Tòquio blues, de Haruki Murakami, i l’any 2008 el IX Premi de Traducció Vidal Alcover de l’Ajuntament de Tarragona pel projecte de traducció dels Contes de Ryûnosuke Akutagawa.

Oferta formativa

El Servei Lingüístic de la UIB facilita als membres de la comunitat universitària la formació necessària en llengua catalana i l'aprenentatge de llengües modernes, i participa en els plans de formació lingüística desenvolupats per la UIB. El curs 2011-12 oferirà 32 cursos d'idiomes: 7 cursos de llengua catalana, 18 cursos d'idiomes moderns i 7 cursos de llengües orientals.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 27/09/2011

Data de publicació: 26/09/2011