Lliçó inaugural del Màster en Patrimoni Cultural: Investigació i Gestió

La doctora Antònia Maria Perelló, conservadora del MACBA, impartirà la conferència «La col·lecció, identitat del museu» 

Dia: dimecres, 23 de setembre de 2015
Hora: 17 hores
Lloc: Aula de Graus de l’edifici Ramon Llull, campus universitari, Palma  

La doctora Antònia Maria Perelló, conservadora i cap del Departament de Col·lecció del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), impartirà la lliçó inaugural del Màster en Patrimoni Cultural: Investigació i Gestió del curs acadèmic 2015-16. La conferència es titula «La col·lecció, identitat del museu».

Antònia Maria Perelló Ferrer és doctora en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i és conservadora i cap del Departament de  Col·lecció del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA).

Entre 1987 i 1992 va ser conservadora del Departament d’Exposicions de l’ Ajuntament de Barcelona. Professora del Máster de Museologia de la Universitat de Barcelona des de 1989 fins a 2006, actualment, i des de 2007, és responsable de l’assignatura Gestió de les Arts Visuals del Màster Oficial en Gestió Cultural de la Universitat Internacional de Catalunya.

Ha impartit classes i conferències sobre art i museologia la Universitat de Barcelona, a la Universitat Autònoma de Barcelona, a la Universitat Politècnica de Catalunya o a la Universitat de Glasgow entre altres.

Ha estat jurat de premis artístics, ha participat en col·loquis i taules rodones sobre col·leccionisme i nous mitjans artístics, com els realitzats al Foro de Expertos de ARCO, a la Fundación Lázaro Galdiano de Madrid, o als Rencontres Internationales de Photographie, a Paris. Així mateix ha participat en consultes i taules de treball de les institucions públiques catalanes sobre art, col·leccionisme, mercat d’art i patrimoni. És autora d’articles i llibres d’investigació, com Esglésies dels segles XVII a Palma de Mallorca, publicat per l’editorial Moll, Arquitectura civil del segle XVII a Barcelona, d’Edicions de l’Abadia de Montserrat, o Arquitectura de los siglos XVII y XVIII en Catalunya, de Publicacions l’Isard, així com diverses publicacions de difusió com Las claves de la Arquitectura i Las claves de la Bauhaus

Data de publicació: 21/09/2015