L'investigador de l'IMEDEA (UIB-CSIC) Carlos Duarte lidera l'expedició Malaspina 2010: canvi global i exploració de la biodiversitat de l'oceà global

CanalUIB

Roda de premsa (videoconferència)
Dia: dijous, 15 de juliol de 2010
Hora: 11 hores
Lloc: IMEDEA,
c/ de Miquel Marquès, 21, Esporles

El Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) acollirà el proper dijous, 15 de juliol, la presentació de l'expedició de circumnavegació Malaspina 2010: canvi global i exploració de la biodiversitat de l'oceà global. L'expedició, que es realitzarà a bord dels vaixells de recerca Hespérides i Sarmiento de Gamboa, recorrerà durant 2010 i part de 2011 les zones marines clau per als estudis en canvi global.

L'expedició Malaspina 2010 és liderada per Carlos Duarte, professor d'investigació del CSIC a l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA), un organisme de recerca conjunt entre la UIB i el CSIC. És un projecte Consolider que pretén avaluar l'impacte del canvi global en l'oceà i estudiar la seva biodiversitat, i que compta amb la participació de més de 400 investigadors de tot el món i més de 40 institucions internacionals.

Durant la roda de premsa, Carlos Duarte estarà acompanyat pel president del CSIC, Rafael Rodrigo, el director general de Recerca i Gestió del Pla nacional d'R+D+I, José Manuel Fernández de la Bastida, i el comandant del vaixell de recerca oceanogràfica Hespérides, Juan Antonio Aguilar.

La roda de premsa, que es realitza a Madrid, es podrà seguir en directe des d'Esporles per videoconferència. Els mitjans interessats rebran durant la roda de premsa material de fotografia i de vídeo de la campanya Malaspina 2010, que inclou entrevistes i imatges dels vaixells i dels investigadors durant la campanya de posada a punt del projecte.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 15/07/2010

Data de publicació: 13/07/2010