L'investigador de l'IMEDEA (CSIC-UIB) Carlos M. Duarte, investit doctor honoris causa per la Universitat d'Utrecht

L’investigador de l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB) Carlos M. Duarte ha estat investit doctor honoris causa per la Universitat d’Utrecht (Holanda) en reconeixement a la recerca desenvolupada en l’àmbit de l’ecologia marina.

Carlos M. Duarte és professor d'investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) a l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB) i ostenta diversos càrrecs científics com ara el de president de la Societat Americana de Limnologia i Oceanografia, director científic del Laboratori Internacional d'Investigació en Canvi Global i membre del Consell Científic del Consell Europeu de Recerca.

Carlos M. Duarte (Lisboa, 1960) és llicenciat en Biologia per la Universitat Autònoma de Madrid i ha dirigit la seva recerca cap a la conservació i la sostenibilitat dels ecosistemes marins mitjançant la identificació del seu rol en el funcionament de la biosfera, el seu estat i amenaces, i la resposta o les respostes a les diverses pressions, naturals o antropogèniques, que hi actuen. Els últims projectes d'investigació que el professor Duarte ha liderat se centren en la comprensió dels efectes del canvi global en els ecosistemes marins tant de les zones polars, com de l'oceà global i de la costa mediterrània. En l’actualitat, dirigeix l’expedició Malaspina 2010, que té com a objectiu generar un inventari coherent i d'alta resolució de l'impacte del canvi global en l'ecosistema de l'oceà i explorar la seva biodiversitat.

La cerimònia d’investidura del professor Carlos M. Duarte com a doctor honoris causa per la Universitat d’Utrecht va tenir lloc divendres, 25 de març a la catedral d’Utrecht, coincidint amb la celebració del 375 aniversari de la creació de la Universitat.

Documents relacionats

Data de publicació: 29/03/2011