Les visites dels bisbes balears a Pius XII

L'IEHM publica el llibre Visitas ad limina de los obispados de Baleares: Mallorca, Menorca e Ibiza (1939-1958), de Josep Amengual i Batle 

En el marc de la col·lecció Institut d'Estudis Hispànics a la Modernitat, s'ha publicat el llibre de Josep Amengual i Batle, Visitas ad limina de los obispados de Baleares: Mallorca, Menorca e Ibiza (1939-1958), editat per l’editorial Sindéresis.

Aquesta obra és el segon tom i la continuació de Visitas ad limina de los obispados de Baleares: Mallorca, Menorca e Ibiza (1590-1939), també publicat l’any 2019 per l’editorial Sindéresis.

És una contribució fonamental a la historiografia de les Illes Balears. S’hi donen a conèixer fonts totalment desconegudes, i no només s’hi explica l'estat material i espiritual de les diòcesis de Mallorca, Menorca i Eivissa durant el pontificat de Pius XII, sinó que també s’hi donen a conèixer molts detalls tant de la vida religiosa com de les circumstàncies polítiques de la Segona República i del franquisme, que permeten revisar el que sabíem fins ara. 

Data de l'esdeveniment: 11/03/2022

Data de publicació: 11/03/2022