Les universitats de La Laguna i de les Illes Balears treballaran en investigacions sobre encriptació

Els rectors de les universitats de La Laguna (ULL), a Tenerife, Eduardo Doménech, i de les Illes Balears (UIB), Llorenç Huguet, han signat un conveni per posar en marxa línies conjuntes d'investigació en criptologia. Ambdós centres acadèmics disposen de grups de recerca especialitzats en comerç electrònic (UIB) i en seguretat en xarxes sense fils (ULL), fet que permetria treballar en projectes comuns.

Els dos grups es coneixen des de fa més de vint anys, però ara han signat un acord de col·laboració. En el cas de la Universitat de les Illes Balears, el grup de recerca en Seguretat i Comerç Electrònic (Secom), encapçalat pel doctor Josep Lluís Ferrer, es dedica als sistemes de pagament electrònic (e-payment), solucions d’intercanvi just (fair exchange solutions) i seguretat de capa creuada (cross-layer security). Per la seva banda, el grup de la Universitat de La Laguna, encapçalat per la doctora Pino Caballero, està especialitzat en seguretat en xarxes sense fils, encriptació en flux, autenticació i protocols criptogràfics.

Amb la signatura d'aquest acord es facilitarà l'intercanvi d'investigadors, el desenvolupament de seminaris per veure possibilitats d'acció conjuntes, i alhora també serà més plausible la codirecció de projectes, treballs de fi de grau i màsters.

El Rector de la UIB ha comentat que la seguretat en un món interconnectat és cada vegada més important, i per això espera que el treball dels dos equips donarà bons fruits, i alhora ha avançat que probablement començaran a investigar en aplicacions sobre Android.

El seu homòleg a la ULL ha dit que aquesta col·laboració dóna continuïtat al conveni marc subscrit el passat mes de setembre, amb el qual s'obren perspectives interessants per a la Universitat de La Laguna ja que s'aconsegueix major massa crítica per abordar nous projectes. 

Data de publicació: 05/12/2014