Les tecnologies solars protagonitzen un congrés internacional a la UIB

Més de cent investigadors d’arreu del món hi participen 

Inauguració
Dia: dimecres, 17 d’octubre de 2018
Hora: 14 hores
Lloc: sala d’actes de l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos, campus universitari 

L’accés universal a l’energia serà l’epicentre dels debats a l’International Conference on Solar Technologies & Hybrid Mini Grids to Improve Energy Access, un congrés internacional centrat en les energies descentralitzades que tindrà lloc a la Universitat de les Illes Balears (UIB) del 17 al 19 d’octubre. En total més de cent investigadors de 35 països intercanviaran impressions i reflexions entorn de l’energia fotovoltaica i les energies renovables, els sistemes solars tèrmics i els programes de polítiques públiques i de bon govern que vetllin pel desenvolupament sostenible i l’accés a l’energia assequible i segura per a tothom.

Enguany l’organització de la trobada recau en TramaTecnoAmbiental, una empresa barcelonina amb més de trenta anys d’experiència en la consultoria d’energies renovables, així com en l’investigador de la UIB Andreu Moià, expert en eficiència energètica, instal·lacions i energies renovables. El congrés és possible gràcies a les sinergies generades entre més de deu entitats internacionals centrades en el desenvolupament energètic sostenible, com ara el consorci internacional Energising Development, el Waterloo Institute for Sustainable Energy o SNV, entre d’altres. En essència, la trobada persegueix fomentar el treball en xarxa des d’una perspectiva multidisciplinària que promogui el diàleg entre professionals de la indústria, l’acadèmia i institucions per abordar aspectes tècnics, comercials i de gestió de tecnologies solars.

Com a novetat de la present l’edició, s’incorpora un laboratori d’innovació centrat en l’accés a l’energia, on es proporcionaran espais oberts per impulsar col·laboracions, idees i projectes a través de grups de discussió. La conferència també inclou un taller centrat a identificar les claus per aconseguir energies sostenibles a les economies d’escala a través de minixarxes fotovoltaiques, les quals permeten l’electrificació d’àrees rurals i, segons l’Agència Internacional de l’Energia, proporcionaran electricitat a 450 milions de persones l’any 2030.

Taller de cuina solar ENCOSOL 2018

Finalment, el congrés també posa el focus en la cuina solar sota les sigles d’ENCOSOL 2018, un taller en què s’esbossaran les potencialitats de l’energia solar tèrmica per al processament d’aliments, amb l’objectiu de reduir els efectes d’emissions de diòxid de carboni i el canvi climàtic. Aquesta activitat tindrà lloc dimecres, 17 d’octubre, al matí.

Per a més informació sobre l’International Conference on Solar Technologies & Hybrid Mini Grids to Improve Energy Access, consultau aquesta pàgina web. 

Data de l'esdeveniment: 17/10/2018

Data de publicació: 15/10/2018