Les rectores de la UdG i la UIB, Anna Maria Geli i Montserrat Casas, presenten a París el Campus Euromediterrani del Turisme i l'Aigua

Les doctores Anna M. Geli i Montserrat Casas, rectores de la Universitat de Girona i de la Universitat de les Illes Baleares, respectivament, han presentat a París el Campus Euromediterrani del Turisme i l’Aigua (Campus e-MTA), desenvolupat en agregació amb el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA). La presentació ha tingut lloc en el marc de la 5a Reunió sobre les Línies d’Orientació de la Cooperació Hispano-Francesa en Matèria d’Educació Superior, que s’ha realitzat a la Universitat París V.

El model que segueix el Campus e-MTA aposta per la sostenibilitat turística i l’aigua com a reptes globals que s’han d’afrontar i fomenta la internacionalització del talent, de manera preferent amb el Pol de Recerca i Educació Superior Transfronterer Pirineus-Mediterrània (PRES-PM), que conformen les universitats de les Illes Balears, Girona, Perpinyà-Via Domícia i París VI (Pierre i Marie Curie), aquesta última a través de l’Observatori Oceanogràfic de Banyuls. El projecte es presenta en la convocatòria 2011 de Campus d’Excel·lència Internacional del Ministeri d’Educació. En aquest sentit, s’ha de destacar que la proposta de campus transfronterer del PRES-PM va ser la més ben valorada per la comissió internacional del programa Campus d’Excel·lència Internacional 2010.

A més, en aquesta reunió, el secretari general d’Universitats, Màrius Rubiralta, i el director general per a l’Ensenyament Superior i la Inserció Professional de França, Patrick Hetzel, han signat una Declaració d’intencions sobre la cooperació per a la promoció dels campus transfronterers i els ponts internacionals entre els dos països.

Alguns dels objectius concrets són la posada en marxa de formacions conjuntes hispano-franceses en els tres nivells universitaris; el desenvolupament de les col·laboracions amb institucions de recerca i innovació d’àmbit regional i nacional; la promoció de les operacions de transferència de coneixement i les col·laboracions amb sectors industrials innovadors, i la mobilitat d’alumnat, professorat, investigadors i personal d’administració i serveis. També destaca la posada en marxa de campus transfronterers inscrits en els respectius programes nacionals Campus d’Excel·lència Internacional (Espanya) i Pols de Recerca i Ensenyament Superior (França). En aquests esforços s’inscriu el PRES-PM, el més avançat dels campus transfronterers espanyols.

Documents relacionats

Data de publicació: 14/10/2011