Les licitacions de contracte del sector públic centren la V Jornada d'Innovació i Transferència de la UIB

L'objectiu és que les empreses i els grups de recerca puguin aprofitar les oportunitats en l'àmbit de la contractació pública 

Dia: dijous, 7 de febrer de 2019
Hora: 11.30 hores
Lloc: sala d'actes, edifici Gaspar Melchor de Jovellanos, campus universitari, Palma 

El Vicerectorat d’Innovació i Relacions Institucionals, l’Oficina de Transferència de Resultats d’Investigació (OTRI) de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB) i la Càtedra Santander-UIB d’Innovació i Transferència del Coneixement (CSUIT) organitzen conjuntament la V Jornada d’Innovació i Transferència de la UIB, que tindrà lloc el dijous 7 de febrer al campus de la UIB.

La jornada la inauguraran el Rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet, i el director general d'Innovació i Recerca del Govern de les Illes Balears, senyor Josep Lluís Pons.

Les licitacions de contracte del sector públic

L'objectiu de la V Jornada d’Innovació i Transferència de la UIB  és donar a conèixer el funcionament de les licitacions de contractes del sector públic, i els principals requisits per poder presentar-se a una convocatòria d’àmbit nacional o internacional. D’aquesta manera, les empreses públiques i privades i els grups d’investigació poden tenir una informació més actual sobre aquesta temàtica amb la idea que puguin aprofitar les oportunitats existents en l’àmbit de la contractació pública.

Les licitacions de contracte del sector públic s’han convertit en un tema de notable actualitat. Participar en una licitació pot significar una possibilitat important de creixement per a una entitat, la persona o per al grup investigador que hagi de desenvolupar la feina en cas que li atorguin la concessió. A més, es pot guanyar prestigi pel fet d’haver col·laborat amb l’Administració pública. Així mateix, és important saber si s’està preparat per participar en una oferta i on es poden consultar les licitacions existents. A més a més, la nova llei de contractes del sector públic ha introduït novetats reguladores importants que també s’han de conèixer.

Ponents

Per a aquesta jornada, comptarem amb la participació del senyor Luis Gracia, de l’empresa Encauza SL, el qual assessora entitats a l’hora de signar contractes amb el sector públic. El senyor Gracia parlarà de les licitacions des d’un punt de vista de l’entitat adjudicatària, fent especial referència a la manera com cal acreditar la solvència tècnica i econòmica davant l’Administració estatal.

Per part seva, Francisco Feliu, consultor extern, se centrarà en les licitacions internacionals. Detallarà els requisits necessaris per poder presentar-se a una licitació de la Comissió Europea, així com les eines disponibles en línia per cercar informació sobre convocatòries.

Així mateix, el senyor Josep Lluís Pons, director general d'Innovació i Recerca del Govern de les Illes Balears, presentarà el detall de l'evolució dels principals indicadors d’R+D+I de les Illes Balears.

Finalment, es presentaran les principals dades i xifres de l’OTRI corresponents a l’any 2018. El doctor Jordi Llabrés, vicerector d'Innovació i Relacions Institucionals de la Universitat de les Illes Balears, resumirà les principals actuacions dutes a terme per l'OTRI i els resultats obtinguts. 

Podeu formalitzar la inscripció de manera gratuïta i consultar el programa des de la web de la jornada.

Data de l'esdeveniment: 07/02/2019

Data de publicació: 28/01/2019