Les bones idees necessiten una empenta: la UIB obre la convocatòria de la quarta edició del Concurs d'Emprenedors Universitaris

Premi de 1.500 euros per a l’estudiant que presenti la millor idea de negoci i fins a 6.000 euros per al millor pla d’empresa innovadora viable a les Illes Balears 

Els projectes es poden presentar fins al 8 de novembre de 2012

Els emprenedors de la UIB tenen més de quatre mesos per preparar una bona idea de negoci o un projecte d'empresa innovadora i optar a un dels tres premis del IV Concurs d’Emprenedors Universitaris. A més a més, per elaborar el pla d'empresa, els participants gaudiran d’ajuda i assessorament de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB) a través del programa RESET i, en cas de guanyar el concurs, la consultora DMS Consulting prolongarà l’assessorament durant el procés de constitució i consolidació de l’empresa. Com en edicions anteriors, el concurs s’adreça a tots els membres de la comunitat universitària de la UIB, docents i investigadors, personal d’administració i serveis, alumnes i titulats universitaris que no faci més de cinc anys que han acabat la carrera.
 
El IV Concurs d’Emprenedors Universitaris l’organitza la Universitat de les Illes Balears, mitjançant la FUEIB. És una iniciativa més de les accions d’innovació i de creació d’empreses emmarcades en el programa d’emprenedoria de la UIB, projecte RESET, Espai de l’Emprenedor i Suport a la Nova Empresa Tecnològica, finançat per la Caixa de Balears, «Sa Nostra», amb la col·laboració de DMS Consulting.

Amb el concurs es pretén detectar possibles emprenedors i donar-los suport i assessorament perquè puguin posar en pràctica les seves idees de negoci i crear les seves pròpies empreses. Es tracta d’una iniciativa més per aprofitar el potencial innovador de la Universitat, ajudar els joves universitaris i investigadors perquè apliquin els coneixements adquirits i facilitar la transferència dels resultats d'investigació i desenvolupament tecnològic a la societat. El programa RESET vol contribuir d’alguna forma a la dinamització de l’activitat econòmica de les Illes amb la creació de noves empreses innovadores. 

La convocatòria per presentar els projectes romandrà oberta fins al 8 de novembre de 2012 i els interessats hi poden participar en dues modalitats, amb un pla empresarial innovador que sigui viable a les Illes Balears i, en el cas dels alumnes universitaris, amb una bona idea de negoci.

Dotació dels premis 

  • Premi al millor pla d’empresa: 6.000 euros 
  • Premi al millor pla d’empresa dels sectors d’humanitats i ciències socials i jurídiques: 3.000 euros 
  • Premi a la millor idea empresarial presentada pels alumnes de la UIB: 1.500 euros + assessorament legal, laboral, fiscal i comptable en el desenvolupament del projecte durant un màxim de dos anys, per part de l'empresa DMS Consulting 

A més, DMS Consulting realitzarà el mateix assessorament a tots els projectes que no hagin estat premiats però que la FUEIB consideri d'alta qualitat. 

Documents relacionats

Data de publicació: 15/06/2012