Les Trobades Relativistes Espanyoles 2015 arriben a la UIB

El grup de recerca en Relativitat i Gravitació i la Societat Espanyola de Gravitació i Relativitat organitzen el congrés coincidint amb el centenari de la teoria de la relativitat general d’Einstein i la posada en marxa del detector d’ones gravitacionals Advanced LIGO  

Inauguració
Dia: dilluns, 7 de setembre de 2015
Hora: 9.30 hores
Lloc: auditori de l’edifici Gaspar M. de Jovellanos, campus universitari, Palma 

Tindrà lloc la inauguració del congrés Trobades Relativistes Espanyoles 2015 (Encuentros Relativistas Españoles 2015), que es farà a la Universitat de les Illes Balears del 7 a l’11 de setembre de 2015. Hi intervindran el doctor Carlos Barceló, president de la Societat Espanyola de Gravitació i Relativitat; el doctor Sascha Husa, professor del Departament de Física de la UIB i membre del comitè organitzador local; i el doctor Jaume Carot, vicerector d’Investigació i Postgrau de la UIB.

El congrés l’organitzen el grup de recerca en Relativitat i Gravitació de la UIB i la Societat Espanyola de Gravitació i Relativitat (SEGRE). La reunió científica coincideix amb la commemoració del centenari de la publicació de la teoria de la relativitat d’Albert Einstein. Enguany, amb el títol «Stepping into the second century», el congrés acollirà més de 80 investigadors d’arreu del món, que hi presentaran treballs i recerques sobre temàtiques que donaran forma a la recerca futura en relació amb totes les àrees de la física gravitatòria i la relativitat.

El congrés també coincideix amb la posada en marxa del detector d’ones gravitacionals Advanced LIGO, a partir del 15 de setembre. El grup de recerca en Relativitat i Gravitació de la UIB és l’únic grup espanyol que participa en aquest projecte internacional en el qual prenen part més de 800 investigadors d’universitats i centres de recerca d’arreu del món.

Conferència divulgativa
Dia: dijous, 10 de setembre de 2015
Hora: 19 hores
Lloc: CaixaFòrum Palma, plaça de Weyler, 3, Palma 

Tindrà lloc la conferència divulgativa «Viviendo en la frontera: una introducción al principio holográfico», que impartirà la doctora Esperanza López Manzanares, investigadora de l’Instituto de Física Teòrica del CSIC (Madrid). Aquesta conferència és oberta al públic general i forma part del programa social del congrés.  

Notícia relacionada

Data de l'esdeveniment: 07/09/2015

Data de publicació: 29/07/2015