Les Proves Cangur reuneixen prop de 15.000 alumnes de les Illes Balears

Aquesta activitat matemàtica se celebra el mateix dia arreu del món. Hi participen alumnes de les quatre illes, des de 5è de primària fins a 2n de batxillerat

Dia: dijous, 16 de març
Hora: 9.15 h
Lloc: Palau d’Esports d’Inca
 

Inauguració de la 24a edició de les Proves Cangur a les Illes Balears, amb 14.404 alumnes inscrits de 134 centres educatius.

Aquesta és una activitat matemàtica que se celebra arreu del món, amb la participació d’uns 6 milions d’alumnes de més de 80 països. A les Illes Balears, la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX és l’organitzadora de les proves, conjuntament amb la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM). Hi col·laboren la Universitat de les Illes Balears i la Conselleria d’Educació i Formació Professional, entre d’altres.

A l’acte de presentació hi assistiran el doctor Gabriel Cardona, director de l’Escola Politècnica Superior de la UIB; el doctor Martí X. March, conseller d’Educació i Formació Professional del Govern de les Illes Balears; la doctora Aina González, vicepresidenta; la senyora Maria Antònia Tugores, responsable de la seu d’Inca de les Proves Cangur; el senyor Virgilio Moreno, batle, i la senyora Helena Cayetano, regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Inca.

Els alumnes s’enfrontaran primer a una prova individual, que consisteix en un test de 30 preguntes de diferents aspectes relacionats amb les matemàtiques que requereixen habilitats computacionals bàsiques, creativitat i imaginació, pensament lògic i altres estratègies en la resolució de problemes. Posteriorment, faran una gimcana matemàtica en grups d’uns 10 alumnes.

Aquestes proves s’ofereixen actualment a 8 nivells, des de 5è de primària fins a 2n de batxillerat. Els alumnes de primària i de 1r i 2n d’ESO fan la prova al seu centre. Els alumnes de 3r d’ESO fins a 2n de batxillerat de Mallorca i Menorca s’agrupen a seus diferents amb l’objectiu de passar-ho bé fent matemàtiques amb companys d’altres centres educatius. A Eivissa i Formentera, tots els alumnes fan les proves al seu centre.

Més informació a: https://xeix.org/activitats-sbm-xeix/proves-cangur/.

 

Data de l'esdeveniment: 16/03/2023

Data de publicació: 15/03/2023