Les PBAU de juny de 2022 tenen 4.671 alumnes matriculats

Les proves, que comencen el 7 de juny, intenten recuperar la normalitat després de dos anys de pandèmia i es faran en menys punts d'examen i sense màscares higièniques. Es manté l'entrada escalonada a les seus de la PBAU i més opcionalitat en les proves.

Un total de 4.671 alumnes dels centres educatius de les Illes Balears s’han matriculat a les proves de batxillerat d’accés a la universitat, que es duran a terme dimarts, 7, dimecres, 8, i dijous, 9 de juny de 2022. Per illes, el 79,8 per cent de l’alumnat correspon a Mallorca, 3.726; a Menorca hi ha 429 matriculats, 500 a Eivissa i 16 a Formentera.

Matriculats per illes

  • Mallorca: 3.726
  • Menorca: 429
  • Eivissa: 500
  • Formentera: 16

Després de dues edicions marcades per la pandèmia, les proves de batxillerat d’accés a la universitat (PBAU) d’enguany tracten de recuperar la normalitat. A diferència dels anys anteriors, els punts d’examen s’han reduït i no serà obligatori l’ús de màscares sanitàries.

Punts d'examen

Dels darrers anys, es mantenen mesures com l’establiment dels horaris de les matèries d’examen per evitar aglomeracions a les seus de la PBAU. Així, les proves de primera hora congregaran al voltant del 40 per cent dels alumnes, i s’escalonarà l’entrada del 60 per cent restant a la segona hora. També s’han mantingut les adaptacions que es van fer amb motiu de la COVID, que donen més opcionalitat als alumnes: en línies generals, de cada examen s'oferiran dues opcions, d'entre les quals l’alumnat podrà triar indistintament preguntes d’un model o de l’altre.

El nombre de professors implicats en les proves supera els 250, i en el desenvolupament de les proves participaran un cap d’expedició per cada punt d’examen com a responsable acadèmic, i un coordinador de punt d’examen per a qüestions logístiques.

Els alumnes amb necessitats específiques de suport hauran de fer les proves al campus, Inca, Manacor, Ciutadella, Maó, Eivissa o Formentera, atès que són els únics punts d’examen que reuneixen les condicions adequades per poder-los donar el suport específic que requereixen. L’assignació s’ha fet triant el punt més proper al seu centre.

Els resultats provisionals estaran disponibles dia 17 de juny de 2022 a UIBdigital.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 07/06/2022

Data de publicació: 03/06/2022