L'equip de la Universitat de les Illes Balears, tercer en la IV Lliga de Debat Universitari

És la primera vegada que un equip de la UIB participa en aquest concurs de dialèctica organitzat per la Xarxa Vives d'Universitats

L'equip d'estudiants de la Universitat de les Illes Balears a la IV Lliga de Debat Universitari, format per Josep Arias i Esperança Mateu, estudiants de Filologia Catalana; Edgard Ginard, estudiant de Dret; Maribel Vila, estudiant d'Educació Infantil; i Pere Joan Llompart, estudiant de Biologia, ha quedat classificat en tercera posició en la IV edició d'aquest concurs de dialèctica que organitza la Xarxa Vives d'Universitats i que s'ha celebrat per primera vegada a Mallorca del 23 al 26 d'abril.

És la primera vegada que la UIB acull la Lliga de Debat Universitari i hi participa. La Lliga ha comptat enguany amb la presència de tretze equips de les universitats següents: d' Alacant, de Barcelona, de Illes Balears, Internacional de Catalunya, Jaume I de Castelló, de Lleida, Miguel Hernández d'Elx, Politècnica de Catalunya, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Ramon Llull, de València i de Vic.

Aquesta competició té l'objectiu de fomentar l'ús de la paraula entre els estudiants de les 20 universitats de la Xarxa Vives, a través de l'enfrontament dialèctic entre diversos equips en el qual s'ha de defensar una posició a favor o en contra del tema proposat. El tema d'aquesta edició ha estat Es poden mantenir les condicions actuals d'accés a l'habitatge?

La guanyadora de la IV Lliga de Debat Universitari ha estat la Universitat de Barcelona, seguida de la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat de les Illes Balears.

Com a membres del jurat de la final han participat la doctora Montserrat Casas, vicepresidenta primera de la Xarxa Vives d'Universitats i Rectora de la Universitat de les Illes Balears; el senyor Antoni Sorà, gerent de la Fundació Sa Nostra; el senyor Matias Vallés, periodista del Diario de Mallorca; el senyor Ignasi Casadesús, secretari executiu de la Xarxa Vives; i els caps dels jurats, Anna Albó i Josep Castells.

La IV Lliga de Debat Universitari ha comptat amb el suport de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears, la Generalitat de Catalunya, Sa Nostra i l'Ajuntament de Calvià.

Data de publicació: 28/04/2008