L'equip ICASP, del centre educatiu Sant Pere, de Palma, guanya la FIRST LEGO League 2019

Juntament amb IAM Space, del centre Antoni Maura, que ha quedat en segon lloc, participaran a la fase nacional que tindrà lloc Tenerife, el mes de març.

Lliurament de premis
Dia: dissabte, 17 de febrer de 2019
Hora: 14 hores
Lloc: sala d'actes de l'edifici G. M. de Jovellanos, campus universitari, Palma 

Vint-i-set equips d'infants de deu a setze anys i tres equips de sis a nou anys han fet front, avui matí, a diferents desafiaments tecnològics relacionats amb la conquesta de l'espai. Ha estat durant la fase local de la FIRST LEGO League, una competició internacional que té com a objectiu fomentar les vocacions científiques i tecnològiques.

La fase local de la FIRST LEGO League l’organitza l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de les Illes Balears. Hi han participat més de 300 nins i nines de sis a setze anys. L’objectiu d’aquesta trobada és despertar l'interès dels joves per la ciència i la tecnologia, i s'emmarca en el programa de promoció de les enginyeries, edificació i matemàtiques de l'EPS.

Els dos equips guanyadors que participaran en el torneig estatal, els dies 23 i 24 de març de 2019 a Costa Adeje (Tenerife), són:

  • Primer premi: ICASP, del col·legi Sant Pere, Palma
  • Segon premi: IAM Space, del col·legi Antoni Maura, Palma

El lliurament de premis ha anat a càrrec de:

El doctor Jordi Llabrés, vicerector d’Innovació i Relacions Institucionals de la Universitat de les Illes Balears; el doctor Juan José Montaño, director general de Política Universitària i d’Ensenyament Superior del Govern; el senyor Gabriel Frontera, gerent de la Fundació BIT; el senyor Juan Ochogavía, representant d’IB-RED; el senyor Antonio Carmona, representant d’Informàtica El Corte Inglés, i el senyor José Mañas, CEO de WDNA. Hi col·labora la la Cátedra Santander UIB de Innovación y Transferéncia del Conocimiento (CSUIT).

Dues categories

Els participants s’han dividit en dues categories: vint-i-sis equips de nins i nines de deu a setze anys, que han participat a la First Lego League, i tres equips de nins i nines de sis a nou anys, a la First Lego League Junior.

First Lego League: un desafiament centrat en la vida a l'espai

Els infants de deu a setze anys han participat en els torneigs classificatoris per equips per posar a prova els robots que havien dissenyat, construït i programat en les setmanes prèvies utilitzant la tecnologia LEGO® MINDSTORMS®. A més, els equips han hagut de presentar un projecte científic i proposar una solució innovadora per resoldre una problemàtica real relacionada amb la vida a l'espai, temàtica que enguany centrava aquesta competició.

Els guanyadors del concurs de la fase local podran participar a la final del torneig estatal, que tindrà lloc els dies 23 i 24 de març de 2019 a Costa Adeje (Tenerife).

First Lego League Junior per als més petits

Els infants de sis a nou anys que han participat en la FIRST LEGO League Junior han presentat públicament la maqueta construïda amb Lego, en la qual havien treballat les setmanes prèvies. Aquest projecte havia d'estar relacionat amb la conquesta de la lluna i havia de resoldre diversos desafiaments.

Més de setanta voluntaris

Aquesta iniciativa és possible gràcies a la participació de més de setanta voluntaris, entre professors de la UIB, professors de secundària i membres de les empreses que col·laboren en el programa de promoció de les enginyeries, l’edificació i les matemàtiques de l'EPS. 

Notícia relacionada

Data de l'esdeveniment: 17/02/2019

Data de publicació: 18/02/2019