L’eficiència de la Justícia, a debat en un congrés internacional

El IV Congrés Internacional de l’APDPUE es farà del 5 al 7 d’octubre a Palma i tractarà aspectes relacionats amb la reforma de l’organització judicial

L’àrea de Dret Processal de la Facultat de Dret de la Universitat de les Illes Balears i l’Associació de Professors de Dret Processal de les Universitats Espanyoles (APDPUE) organitzen el IV Congrés Internacional de l’APDPUE, que tindrà lloc els dies 5, 6 i 7 d’octubre a Palma.

Durant tres dies, la comunitat d’investigadors en Dret Processal es reunirà per tractar aspectes relacionats amb l’eficiència de la Justícia, com ara les reformes legislatives dels darrers anys en el context europeu, la relació entre les diferents instàncies de l’organització judicial o el repte de la digitalització, entre altres temàtiques.

Inauguració

La inauguració tindrà lloc el dijous, 5 d’octubre, a les 16 hores, a la seu de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de les Illes Balears, a Palma. Hi intervindran el Rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Jaume Carot; el degà de l’ICAIB, senyor Martín Aleñar, i el doctor Francisco López, catedràtic de Dret Processal de la UIB i director del congrés.

Tot seguit, el doctor Rafael Bellido, catedràtic de Dret Processal de la Universitat de València, impartirà la conferència d’obertura, amb el títol «Medios adecuados de solución de controversias (MASC) y derecho a la tutela judicial efectiva».

Clausura

La conferència de clausura la impartirà el doctor Faustino Cordón, catedràtic de Dret Processal de la Universitat de Navarra, amb el títol «Hacia un sistema más eficiente de recursos en el proceso civil y, en especial, de los recursos extraordinarios». Serà el divendres, 6 d’octubre, a les 17.30 hores, a la sala d’actes de Sa Riera.

A partir de les 18.30 hores, tindrà lloc la clausura del congrés amb les intervencions del degà de la Facultat de Dret de la UIB, doctor Francisco A. Vaquer; el president de la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, senyor Antoni Reus, i el president de l’APDPUE i catedràtic emèrit de la Universitat de Múrcia, doctor Fernando Jiménez.

Data de l'esdeveniment: 05/10/2023

Data de publicació: 04/10/2023