L'edifici Antoni Maria Alcover i Sureda guanya el Premi d'Arquitectura de Mallorca 2014-16

El Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears l'ha guardonat en la categoria d'edificis públics o col·lectius 

L'edifici Antoni Maria Alcover i Sureda ha obtingut el Premi d'Arquitectura de Mallorca 2014-16 en la categoria d'edificis públics o col·lectius, que atorga el Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears.

Els arquitectes de l’edifici són Antoni Barceló i Bàrbara Balanzó (UTE Barceló Balanzó Arquitectes + PmMt + TdB Arquitectura).

El jurat dels premis ha valorat que «l'opció d'un sistema estructural prefabricat i l'economia de recursos expressius en la seva construcció, adequats a un edifici d'aquestes característiques, es converteixen en els millors aliats per acabar oferint un arquitectura que, tot i la seriació d'àmbits, és rica en la seqüència d'espais, així com en el tractament dels filtres entre exterior i interior, i el tractament de la llum».

L'edifici Antoni Maria Alcover i Sureda, que es va inaugurar el juliol de 2014, se situa al caminal de Mallorca, a la zona central del campus universitari, i acull l'Escola de Doctorat de la UIB, diferents laboratoris de recerca, sales multiusos, despatxos per a investigadors visitants i espais administratius relacionats amb els estudis de doctorat i de màster. L’edifici es va construir en el marc del programa INNOCAMPUS, del Ministeri d’Economia i Competitivitat. 

Notícies relacionades

 

Data de publicació: 20/07/2017