Inauguració de l’exposició a càrrec del Rector de la UIB, el dissabte 21 de setembre de 2019, a les 19 hores, coincidint amb la Nit de l’Art. Un octet de l'Orquestra Universitat de les Illes Balears interpretarà peces d’Alexander Borodín.
Lloc: Centre de Cultura Sa Nostra (2on pis), carrer de la Concepció, 12, Palma
Horari: de dilluns a divendres, de 10.30 a 13.30 hores i de 17 a 20 hores. De forma extraordinària, l’exposició romandrà oberta fins a la una de la matinada durant la Nit de l’Art.
L’exposició romandrà oberta fins al 18 d’octubre de 2019.
Coincidint amb la Nit de l’Art, la Universitat de les Illes Balears inaugura, el dissabte 21 de setembre, l’exposició L’art de la taula periòdica. Les dones i els seus elements. Es tracta d’una mostra temàtica d’obres de pintors novells i consagrats de les Illes Balears que tenen un tema d’inspiració comú: la taula periòdica dels elements químics. La mostra vol donar a conèixer al públic l’harmonia i la bellesa de l’ordenació periòdica dels elements, així com valorar el treball de moltes dones científiques que aportaren coneixements sobre els elements i contribuïren activament a la realitat actual de la taula periòdica.
L’exposició té lloc en el marc de les activitats que el Departament de Química de la Universitat de les Illes Balears, juntament amb el Col·legi i l’Associació de Químics de les Illes Balears, ha impulsat per commemorar el 150è aniversari de la primera publicació de la taula periòdica dels elements i el fet que la UNESCO hagi proclamat el 2019 com a Any Internacional de la Taula Periòdica. Compta amb el suport del Vicerectorat de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries a través del Servei d’Activitats Culturals.
L’acte d’inauguració comptarà amb l’actuació musical d’un octet de l'Orquestra Universitat de les Illes Balears, que interpretarà peces d’Alexander Borodín, i se servirà vi de la Denominació d’Origen Mallorca Pla i Llevant. L’exposició compta també amb la col·laboració de la Secretaria Autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, el Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, la Fundacio Baleària i la Fundació Sa Nostra.
L'exposició, comissariada per Antoni Torres, està formada per obres de 32 artistes amb representació de totes les Illes, que interrelacionen la química amb la pintura, a partir de textos sobre la taula periòdica o sobre les descobridores d’algun dels elements químics. Els artistes presents a la mostra són Mariano Mayol, Maribel Escandell, Marian F. Moratinos, Nuria Román, Alexandra Castillo, Isabela Lleó, Adrián Cardona, Toni Salom, Jorge Cabral, Carolina Amigó, Ramon Company, José Carlos Bonet, José Javier Ordóñez Javierens, Marc Jesús Vives, Verni, Joan Costa, Ana Uceda, Luis Maraver, Zulema Bagur, Júlia Fragua, Anna Carreras, Concha Sampol, Cris Pink, Miquela Vidal, David Campaner, Maria Puerto, David Martín, Tatiana Sarasa, Yolanda Adrover, Lluís Pons James, Carles Guasch, i Toni Planells Untaltoni.
Data de l'esdeveniment: 21/09/2019
Data de publicació: 17/09/2019