L'alumne del programa de doctorat en Física de la UIB Miquel Pons, guardonat amb el premi IBM-Zerner per un treball de recerca presentat en el 51st Sanibel Symposium

Els organitzadors del 51st Sanibel Symposium han atorgat el premi IBM-Zerner per a alumnes graduats a Miquel Pons, alumne del programa de doctorat en Física de la Universitat de les Illes Balears, pel seu treball Efficient spin projection in Hartree-Fock calculations. Aquest treball, que forma part del projecte de recerca que Miquel Pons fa per a la seva tesi doctoral, desenvolupa la tècnica de projecció de spin i suposa una important simplificació del formalisme que s’espera que tingui una àmplia repercussió en diverses àrees de recerca en física i química física. El treball el supervisa el doctor Antonio Puente, professor de l’àrea de Física Atòmica, Molecular i Nuclear i del programa de doctorat en Física de la UIB.

Aquest congrés, l’edició 51 del qual s’ha celebrat del 25 de febrer a l’1 de març de 2011 a l’illa de Saint Simons, als Estats Units, aglutina interessos comuns en diversos camps científics com la física, la química i la biologia molecular, posant el focus d’atenció en el desenvolupament de tècniques de càlcul pròpies de la mecànica quàntica de molts de cossos per a la caracterització de les propietats electròniques de sistemes diversos. El Sanibel Symposium és un prestigiós congrés anual que se celebra des de 1960. El va fundar Per-Olov Löwdin, un dels físics suecs de major prestigi internacional, qui també va ser membre del comitè per al premi Nobel de Física entre 1972 i 1984 i, així mateix, fundador de la revista especialitzada International Journal of Quantum Chemistry.

Documents relacionats

Data de publicació: 11/03/2011