La tesi doctoral de Valeria Eim Iznardo dissenya un procés per produir sobrassada enriquida amb fibra antioxidant procedent de la pastanaga

La tesi doctoral de Valeria Soledad Eim Iznardo, defensada a la Universitat de les Illes Balears, ha optimitzat el procés d’elaboració de la sobrassada per enriquir-la amb un concentrat de fibra alimentària antioxidant procedent de la pastanaga sense que s’alterin les característiques pròpies del producte tradicional. L’estudi Optimización del proceso de secado en base a criterios de calidad. Aplicación al diseño de un alimento cárnico enriquecido en fibra alimentaria, l’han dirigit les doctores Susana Simal i Carme Rosselló, del Departament de Química de la UIB.

En el marc d’aquesta recerca s’han establert les condicions òptimes d’assecat de mostres de pastanaga que han permès obtenir un concentrat de fibra alimentària antioxidant amb unes característiques tecnològiques adequades per emprar-lo com a ingredient funcional en un embotit cru curat com és la sobrassada. 

Documents relacionats

Data de publicació: 09/10/2012