La publicació del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB comença la cinquena època per donar veu a investigacions originals i inèdites en l'àmbit de la Història i la Història de l'Art
Presentació
Dia: divendres, 22 de novembre de 2019
Hora: 19 hores
Lloc: Ca n'Oleo, c/ de l'Almudaina, 4, Palma
El Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts ha recuperat la publicació de la revista Mayurqa, que editarà Edicions UIB. La publicació emprèn el 2019 seva cinquena època, amb una imatge i uns objectius renovats.
La presentació anirà a càrrec de la vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries, doctora Joana Maria Seguí; el director del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Art, doctor Sebastià Serra, i els doctors David Ginard i Magdalena Cerdà, coordinadors de la revista.
Revista científica digital
En aquesta etapa nova, la revista s’editarà en format digital, tindrà periodicitat anual i acollirà investigacions originals i inèdites en Història i Història de l’Art en els vessants respectius, metodologies i àmbits territorials. A més a més, incorporarà els criteris internacionals de qualitat i d’avaluació propis de les publicacions científiques indexades. La publicació disposa d'un consell de redacció nou i d’un comitè científic integrat per prestigiosos experts de les diferents especialitats d’Història i Història de l’Art, dels àmbits estatal i internacional.
Mayurqa s’estructura en les seccions següents: Miscel·lània, Dossier, Innovació didàctica, Entrevista, Recursos i fonts documentals, Ressenyes, i Notícies. D’aquesta manera, aspira a proporcionar un espai per publicar articles amb aportacions científiques innovadores, però també per fer debats teòrics i metodològics, incloure informacions sobre l’actualitat docent i investigadora, i reflexions entorn de la pràctica historiogràfica des d’una perspectiva plural i crítica.
Trajectòria i homenatge als antecessors
Mayurqa té una llarga trajectòria, que arrencà el 1968 com a Miscelánea de Estudios Humanísticos de la secció de Palma de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de Barcelona. Des d’aleshores, ha evolucionat en funció del progrés assolit pels estudis universitaris, de la recerca en Història i Història de l’Art, i dels sistemes d’edició de les revistes científiques.
La revista reprèn el llegat dels seus directors –Ángel Raimundo Fernández, Àlvar Santamaría, Bartomeu Barceló, Antoni Arribas, Catalina Cantarellas, Pau Cateura i Víctor Guerrero–, així com dels consells de redacció i autors que hi han col·laborat aquests primers cinquanta anys. En particular, vol retre homenatge als doctors Cateura i Guerrero, així com a Gabriel Llompart, que ens deixaren recentment després d’una llarga i profitosa tasca docent i investigadora.
Data de l'esdeveniment: 22/11/2019
Data de publicació: 19/11/2019