La reforma de Gaudí cent anys després

Presentació de l’obra La Catedral de Mallorca és el document. La reforma de Gaudí cent anys després, que recull els resultats del treball de set anys del grup de recerca en Conservació del Patrimoni Artístic Religiós sobre la intervenció d’Antoni Gaudí a la Seu

Dia: divendres, 20 de febrer de 2015
Hora: 20 hores
Lloc: Catedral de Mallorca, Palma 

En el marc de la participació de la Universitat de les Illes Balears en els actes de cloenda de la commemoració de l’Any Campins-Gaudí, tindrà lloc la presentació de l’obra La Catedral de Mallorca és el document. La reforma de Gaudí cent anys després.

Hi intervindran el degà-president del Capítol de la Catedral de Mallorca, senyor Joan Bauzà; el Rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet; la coordinadora de l’obra, doctora Mercè Gambús; i els coautors Andreu J. Villalonga, Catalina Mas i Biel Mesquida.

Set anys de feina

Aquesta producció editorial en quatre volums és el resultat del treball de set anys (2007-2014) que ha dirigit el grup de recerca en Conservació del Patrimoni Artístic Religiós de la UIB i que s’ha centrat en la recerca arxivística, la intervenció restauradora i la divulgació científica de la intervenció d’Antoni Gaudí a la Catedral de Mallorca. L’obra l’ha coordinada la doctora Mercè Gambús, investigadora principal del grup de recerca en Conservació del Patrimoni Artístic Religiós.

L’obra aporta un estudi focalizat en la idea de la Seu com a font de documentació principal, afavorint l’anàlisi crítica des del tens i conflictiu diàleg establert per l’arquitecte Gaudí amb 600 anys d’història de l’edifici. També incorpora documentació inèdita de caràcter arxivístic com la procedent del Llibre d’Obres de Restauració en la Santa Església Catedral. Anys 1903-1929, o de les notes del cronista bibliotecari J. Miralles (1910-1914).

L’obra inclou en tres volums un corpus documental específic, vinculat a la intervenció de Gaudí a la Seu, procedent de fons arxivístics, d’hemeroteca i de les restauracions realitzades, i planteja noves claus interpretatives de la reforma de Gaudí, des dels antecedents fins a la recepció al llarg del segle XX.

El quart volum de l’obra recull l’experiència dialogada entre els resultats de la investigació i l’imaginari artístic de l’escriptor Biel Mesquida i el fotògraf Jean-Marie del Moral al servei de la comprensió de l’univers artístic de Gaudí.  

Notícia relacionada 

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 20/02/2015

Data de publicació: 16/02/2015