La professora de la UIB Margalida Pons, guardonada amb el Premi Crítica Serra d'Or 2008 en la modalitat d'estudis literaris

Des de 1967, Serra d'Or atorga els Premis Crítica a les obres més destacades de l'any anterior en literatura i assaig, recerca, teatre i literatura infantil.

El jurat format per Sebastià Alzamora, Àlex Broch, Lluïsa Julià, Vicenç Llorca i Marta Nadal, per encàrrec de Serra d'Or, han guardonat l'obra Textualisme i subversió: formes i condicions de la narrativa experimental catalana (1970-1985), coordinat per la professora del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB Margalida Pons. El volum conté aportacions de Raül-David Martínez, Maria Muntaner, Mercè Picornell (també professora de la UIB), Margalida Pons, Eni Pradas i Gabriel Seguí.

L'acte de lliurament del premi va tenir lloc a Barcelona divendres, 4 d'abril de 2008.

Entre els premiats de l'edició d'enguany també hi ha Antoni Vidal Ferrando (novel·la), Pere Ballart (novel·la), Jordi Llavina (poesia), Pau Joan Hernández (traducció), Isabel Graña (humanitats), Eudald Carbonell (altres ciències) i Stefano Maria Cingolani (catalanística), entre d'altres.

Data de publicació: 07/04/2008