La professora Caterina Valriu guanya el Premi Mallorca de Literatura Infantil amb el conte «Mare, d'on venen els infants?»

La professora de la UIB Caterina Valriu ha estat guardonada amb el Premi Mallorca de Literatura Infantil, categoria creada enguany pel Consell de Mallorca. El títol de l’obra guanyadora és Mare, d’on venen els infants?, escrita per Caterina Valriu i il·lustrada per Toni Galmés.

El jurat dels premis n’ha destacat especialment la càrrega poètica, que neix de la conjunció entre el text i la imatge, i l’originalitat en el tractament del tema de la maternitat pel fet de mostrar-la en la seva diversitat arreu del món, perquè cada cultura dona la seva pròpia resposta mítica a aquesta pregunta universal.

Caterina Valriu és catedràtica de Filologia Catalana a la Universitat de les Illes Balears, especialista en etnopoètica, escriptora i narradora oral. Ha escrit altres obres per a lectors joves, entre les quals podem destacar: L’amic de paper (2016), el llibre solidari Quatre retocs (2010) i Les banyes d’en Cucarell (2019), que també va ser il·lustrat per Toni Galmés i ha estat un gran èxit.

Fa més de 30 anys que la Dra. Caterina Valriu, també coneguda com Catalina Contacontes, explica contes de viva veu per a tots els públics, com un vessant més de la divulgació de la literatura. L’il·lustrador Toni Galmés Martí és dibuixant d’ençà que té record d’agafar un llapis amb la mà. Va estudiar Belles Arts i després es va doctorar en Història de l’Art a la UB. Es dedica a la il·lustració editorial i ha treballat per a Random House, Alfaguara, Saïm Edicions i BdeBlock. Per al llibre que ara ha estat premiat, ha elaborat unes imatges plenes de tendresa i força emotiva, acolorides i multiculturals. 

El Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca va lliurar els Premis Mallorca de Creació Literària i Fotografia Contemporània 2020 el dia 10 de desembre en un acte al Teatre Principal de Palma.

Data de publicació: 15/12/2020