La prestigiosa revista científica PNAS destaca en la seva edició impresa un article d'investigadors de la UIB

El darrer número de la prestigiosa revista científica Proceedings of the National Academy of Sciences, PNAS, editada als EUA, ha destacat entre els articles rellevants de la darrera edició (10 de març de 2009) un estudi en el qual hi han participat investigadors de Laboratori de Sistemàtica Humana de la UIB i de l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos, IFISC (UIB-CSIC), juntament amb el doctor Francisco J. Ayala, de la Universitat de Califòrnia i de la Universitat Complutense de Madrid.

L'estudi mostra que l'activitat neuronal diferencial que provoquen els estímuls estètics afecta només l'hemisferi dret en el cas dels homes i els dos hemisferis en el cas de les dones. És a dir, homes i dones perceben de manera diferent la bellesa (adjuntam l'article complet).

La revista PNAS és la tercera publicació amb més impacte entre la comunitat científica, després de Nature i Science.

Referència del treball

Camilo J. Cela-Conde, Francisco J. Ayala, Enric Munar, Fernando Maestú, Marcos Nadal, Miguel A. Capó, David del Río, Juan J. López-Ibor, Tomás Ortiz, Claudio Mirasso i Gisèle Marty, 2009. «Sex-related similarities and differences in the neural correlates of beauty». Proceedings of the National Academy of Sciences (en premsa).

Documents relacionats

Data de publicació: 12/03/2009