La novena edició del programa Òpera Oberta s'enceta amb Rise and Fall of the City of Mahagonny

Transmissió d’òperes en directe des del Gran Teatre del Liceu i el Teatro Real a la UIB

Dia: dimecres, 2 de novembre de 2011
Hora: 19.30 h
Lloc: sala d'actes de l'edifici Gaspar Melchor de Jovellanos,
campus universitari, Palma

Estrena de la novena edició del programa Òpera Oberta, amb la transmissió en directe des del Teatro Real de l’òpera Rise and Fall of the City of Mahagonny. Òpera en tres actes, de Kurt Weill, amb llibret de Bertolt Brecht, dirigida per La Fura dels Baus i Pablo Heras-Casado.

Òpera oberta és una activitat de caràcter educatiu, organitzada conjuntament amb el Gran Teatre del Liceu, que té com a objectiu iniciar els alumnes a l'òpera mitjançant l'assistència a transmissions en directe de quatre òperes del Gran Teatre del Liceu i a una òpera del Teatro Real, a més de les conferències complementàries a les òperes, que les situen en el seu context artístic i històric. Les conferències es conserven a la pàgina web del projecte Òpera Oberta.

Cadascuna de les sessions programades inclou una classe prèvia (d’entre 15 i 25 minuts) a l'emissió de l'òpera per contextualitzar-la i recordar-ne l'argument i el tema, i explicar les característiques musicals de l'obra i les característiques dramàtiques de la producció.

Les òperes que es transmetran en aquesta edició són:

- Rise and Fall of the City of Mahagonny de Kurt Weill

- Le grand macabre de Ligeti

- Le nozze di Figaro de Mozart

- La bohème de Puccini

- Una tragèdia florentina / Der Zwerg de Zemlinsky

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 02/11/2011

Data de publicació: 31/10/2011