La catedràtica emèrita d'Àlgebra de la Universitat de Barcelona ha impartit dues conferències convidada pel Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica i s'ha reunit amb el Rector
La doctora Pilar Bayer i Isant, catedràtica emèrita d'Àlgebra de la Universitat de Barcelona, ha visitat la Universitat de les Illes Balears convidada pel Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica.
En el marc de la visita, la doctora Pilar Bayer ha impartit dues conferències. La primera, el dimarts 15 de maig, a l’edifici Sa Riera, tenia per títol «Les lectores de Newton», i Bayer hi repassà el paper destacat que diverses dones de la burgesia europea varen tenir en la popularització dels nous corrents matemàtics impulsats per Isaac Newton i Gottfried Wilhelm Leibniz entre els segles XVII i XVIII. Entre aquestes dones científiques, es troba la matemàtica italiana Gaetana Agnesi, de qui el 16 de maig es va celebrar el 300 aniversari del naixement. La segona conferència, el dimecres 16 de maig, a l'edifici Anselm Turmeda, tenia per títol «Uniformització de les corbes de Fermat».
A més, la doctora Pilar Bayer s'ha reunit amb el Rector, doctor Llorenç Huguet, de qui fou professora a la Universitat Autònoma de Barcelona.
La doctora Pilar Bayer ha dirigit quinze tesis doctorals i ha creat el grup de recerca Seminari de Teoria de Nombres de Barcelona, que agrupa una cinquantena d'investigadors en aquesta disciplina.
Per la seva trajectòria, ha rebut reconeixements de diverses societats científiques nacionals i internacionals. És acadèmica numerària de la Reial Acadèmia Europea de Doctors (1994) i de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals (2010). També és membre de l'Institut d'Estudis Catalans (2001). L'any 1998 va rebre la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic. L'any 2004 va ser professora visitant Emmy Noether a la Universitat Georg August de Göttingen. El 2013 va ser guardonada amb el Premi Crítica Serra d'Or en la modalitat de recerca, i l'any 2015 va rebre la Medalla d'Honor de la Xarxa Vives d'Universitats.
Data de publicació: 17/05/2018