La jornada Dona i Esport arriba per primera vegada a la UIB

La Universitat de les Illes Balears, a través del Vicerectorat de Campus, Cooperació i Universitat Saludable, i la col·laboració de les instal·lacions esportives de la Universitat, CampusEsport, organitza la jornada Dona i Esport aquest dissabte, 20 d’octubre. Les activitats que s’hi duran a terme, al llarg de tot el matí, són dues ponències sobre gènere i esport, una taula rodona sobre dona i esport, i exhibicions de clubs femenins d’esport.

L’objectiu d’aquesta jornada és fer visibles les tendències actuals pel que fa a la igualtat de gènere i la pràctica esportiva. Amb aquesta finalitat, s’analitzaran quins són els obstacles que dificulten la igualtat efectiva en aquest àmbit partint de la realitat actual a la nostra universitat, que els darrers anys mostra índexs baixos de participació femenina en la pràctica esportiva.

En aquest sentit, s’ha de tenir en compte que aquest àmbit constitueix un reflex clar de les diferències per motius de gènere a la nostra societat, tant en la pràctica esportiva com en la gestió i divulgació i altres àmbits esportius.

Per aquest motiu, a la jornada es debatran temes de gran interès, amb la participació d’esportistes i professionals especialistes en la matèria per ajudar a analitzar la problemàtica actual i millorar la visibilitat de l’esport femení.

Noms propis

Els noms propis de les jornades els posaran les persones encarregades de participar a la taula rodona i a les ponències. En el primer cas, hi intervindran la professora de la UIB i atleta de primer nivell, doctora Natalia Romero Franco; la futbolista i capitana del primer equip de la U.D. Collerense, senyora Pilar Espadas; la piragüista mallorquina i estudiant del grau d’Història de l’Art a la UIB, senyora Adriana Paniagua; i la professora de l’INEFC a Barcelona, doctora Pedrona Serra Payeras.

D’altra banda, el director general d’Esports de l’Ajuntament de Palma, senyor Sergio Rodríguez, farà una exposició sobre el programa d’activitats relacionades amb el món de la dona i l’esport. Així mateix, hi presentarà una ponència la doctora Pedrona Servera, que ha desenvolupat una tesi doctoral sobre la perspectiva de gènere en els estudis de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport.

Exhibicions esportives

Pel que fa als clubs que participaran a les exhibicions, es troben el Shamrock Rugby Club, el club de gimnàstica Es Vinyet i el BalearDisc Ultimate Frisbee Mallorca, que practica l’esport alternatiu ultimate frisbee.

Les inscripcions són obertes i gratuïtes. En trobareu més informació a la pàgina web de l’Oficina d’Universitat Saludable i Sostenible de la UIB. 

Data de l'esdeveniment: 20/10/2018

Data de publicació: 17/10/2018