La iniciativa europea PRACE destaca la recerca del Grup de Relativitat i Computació de la UIB

Un projecte de recerca del Grup de Relativitat i Computació de la Universitat de les Illes Balears ha estat destacat per la inicativa europea de recerca Partnership for Advanced Computation in Europe (PRACE) a l’informe anual de 2012.

El projecte Modeling gravitational wave signals from black hole binaries, liderat pel doctor Sascha Husa, s’emmarca en el nou camp de l’astronomia de les ones gravitacionals, que té com a objectiu posar d’acord la física teòrica que hi ha darrere els forats negres i la relativitat general amb observacions de l’espai. En total, a aquest projecte li varen concedir 37 milions d’hores de computació per simular forats negres en el segon ordinador més potent d’Europa i sisè del món, el SuperMUC del Centre de Computació de Leibniz.

PRACE és una associació internacional que té com a objectiu facilitar la investigació i el desenvolupament en enginyeria i descobriments científics de gran impacte en totes les disciplines per millorar la competitivitat europea en benefici de la societat. 

Notícies relacionades

Data de publicació: 16/10/2013