La figura d'Aina Moll i Marquès protagonitza la conversa del cicle Pioneres a Ciutadella

La conversa entre la periodista Carla Ametller i la filòloga Pilar Arnau es farà a la Biblioteca Pública de Ciutadella el 7 de març 

Dia: dissabte, 7 de març de 2020
Hora: 12 hores
Lloc: Biblioteca Pública de Ciutadella, c/ de l'Hospital de Santa Magdalena, 1, Ciutadella  

El cicle Pioneres arriba a la darrera de les converses dedicades a visibilitzar el paper estratègic que les dones han tingut en la història de la ciència a les Illes Balears.

La protagonista de la conversa serà Aina Moll i Marquès, filòloga, primera catedràtica de Francès de les Illes Balears i figura central de la normalització de la llengua catalana a les Illes Balears i a Catalunya. Hi intervindran la periodista Carla Ametller i la professora de Llengua Catalana, crítica literària i gestora cultural Pilar Arnau.

Aquesta activitat l'organitzen conjuntament la Universitat de les Illes Balears, el Consell Insular de Menorca i la Xarxa de Biblioteques de Menorca.

Visibilitzar les dones en la ciència

El cicle Pioneres s'emmarca en els actes organitzats amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, que es commemora l'11 de febrer. Amb aquests actes, la Universitat de les Illes Balears vol contribuir a superar els estereotips i els prejudicis sobre quin ha de ser el paper que han de tenir en la societat les nenes que estan en edat escolar. Oferir-los models femenins és l’única manera perquè es vegin com a futures físiques, biòlogues o filòlogues.

El cicle ha constat de tres converses, dedicades a Montserrat Casas Ametller (Hostalric, 1955 - Barcelona, 2013), física i primera Rectora de la Universitat de les Illes Balears (2007-13); Margalida Comas, primera dona doctorada en Ciències Naturals de les Illes Balears i segona de l’Estat espanyol; i Aina Moll i Marquès, filòloga, primera catedràtica de Francès de les Illes Balears i figura central de la normalització de la llengua catalana a les Illes Balears i a Catalunya.

El cicle de converses Pioneres l'organitza la Universitat de les Illes Balears a través del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General i la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació. Hi han col·laborat la Direcció General de Política Lingüística i la Direcció General de Política Universitària i Recerca del Govern de les Illes Balears, la Fundació BIT, el Consell Insular de Menorca i la Xarxa de Biblioteques de Menorca.

Notícies relacionades

Data de l'esdeveniment: 07/03/2020

Data de publicació: 02/03/2020